UA | RU
02 червня 2020, 14:21

ФСБ Росії заявила про затримання українського військового на кордоні з Кримом

Проти нього порушили кримінальну справу "за незаконний перетин кордону Росії"
Проти нього порушили кримінальну справу "за незаконний перетин кордону Росії"

ФСБ Росії заявила, що затримала українського військового, про зникнення якого на адмінкордоні між Херсонською областю й анексованим Кримом повідомили Збройні сили України.

Про це пише RegioNews з посиланням на Радіо Свобода.

ФСБ стверджує, що військовий "у стані алкогольного сп’яніння" "намагався перетнути" адмінкордон і був затриманий російськими силовиками, проти нього порушили кримінальну справу "про незаконний перетин кордону Росії".

У ФСБ називають також ім’я військового – Євген Добринський, 1992 року народження, що співпадає з даними про зниклого українського прикордонника.

Російські силовики заявляють, що "під час огляду у нього виявили речовину, яка, ймовірно, є наркотиком і спрямована на експертизу".

Нагадаємо, в ніч на неділю старший стрілець Євген Добринський зник під час несення служби на спостережному пункті "Берлога" неподалік від селища Сиваш Генічеського району Херсонської області.

Солдат зник приблизно о 5 годині ранку на відстані 200 м від основного пункту спостереження (на цьому місці виявлені сліди волочіння, ймовірно, людини).

Сьогодні, 2 червня прес-служба СБУ підтвердила факт незаконного затримання сержанта Держприкордонслужби України спецслужбами Росії на адмінкордоні з анексованим Кримом.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...