UA | RU
28 квітня 2020, 21:36

Старі кадри і бізнесмен з лакофарбами: хто намагається очолити податкову

У мережі розповіли про сумнівні сторінки біографії кандидатів на пост голови ДПС
У мережі розповіли про сумнівні сторінки біографії кандидатів на пост голови ДПС
Фото: Facebook Державна податкова служба України

Зміна керівництва Державної податкової служби стає все більш скандальною. Кандидатів на посади не лише запросили на співбесіду, пропустивши етап тестування та зустрічі з комісією, а й допустили претендентів із сумнівним минулим.

Про боротьбу за крісло головного податківця повідомила Українська правда, передає RegioNews.

Отже, перелік кандидатів на посади такий:

1. Василь Поїзд, який працював ще у команді Віктора Януковича та тодішнього міністра доходів і зборів зборів Олександра Клименка. Поїзду закидали тиск на бізнес в інтересах влади. У 2017 році він пройшов конкурс у Державну фіскальну службу, показавши один з кращих результатів. При цьому він сам сформував тестові завдання, які потрібно було вирішити під час відбору. Попри розпочате розслідування, Поїзд очолив департамент протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії, а справа зайшла у глухий кут. Наразі чоловік подав документи і на посаду голови податкової служби, і на посаду заступника.

2. Герман Андес, який також почав кар'єру ще за Януковича і працював у податковій службі Києва, у департаменті контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Журналісти зауважували, що задекларовані ним статки значно більші, ніж можна дозволити на зарплату держслужбовця. Андес також претендує одночасно і на місце голови ДПС, і на місце його заступника.

3. Микола Катеринчук, народний депутат четвертого, п’ятого, шостого та сьомого скликань, який встиг заробити чималі статки за час роботи у Раді і зник з політичної арени після Революції Гідності.

4. Єлізавета Рошуорова, яка не має попередньої політиної кар'єри. Проте жінку вже встигли звинуватити у приховуванні доходів, адже у її декларації немає інформації про активи і вказано, що уся її родина не заробила ані копійки за 2018 і 2019 роки. До слова, Рошуорова першою встигла подати документи для конкурсу на пост голови ДПС.

5. Дмитро Олексієнко, який встиг попрацювати у громадських радах при Державній фіскальній службі, Фонді державного майна та при скандальному Міністерстві доходів та зборів. Олексієнко є кінцевим бенефіціаром трьох фірм, яким пощастило вже 22 рази виграти тендер на держзамовлення.

6. Дмитро Іванов, про якого відомо лише, що він ніколи не працював на держслужбі і взагалі займається виробництвом лаків та фарб, а також малярними та штукатурними роботами.

Нагадаємо, керівників податкової та митної служб Сергія Верланова та Максима Нефьодова звільнили 24 квітня через невиконання плану надходжень до бюджету. Наступного дня оголосили конкурс на посаду голови Державної податкової служби. Документи від кандидатів перестали приймати 27 квітня. Через непрозорі умови конкурсу до суду подали позов проти Кабміну, вимагаючи зупинити відбір і призначення кандидатів.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Після затишшя ворог відновив штурми позицій ЗСУ на Харківщині, — Генштаб
19 травня 2024, 17:06
Кількість загиблих внаслідок удару по базі відпочинку під Харковом зросла до шести
19 травня 2024, 16:28
Партизани показали знищений російський комплекс С-400 на аеродромі у Джанкої
19 травня 2024, 16:21
Росіяни вдарили по центральній частині Харкова, є постраждалі
19 травня 2024, 15:47
Ворог накрив "Ураганами" два села на Харківщині, є загиблі та поранені
19 травня 2024, 15:09
Внаслідок ракетного удару по базі відпочинку на Харківщині загинула вагітна жінка
19 травня 2024, 14:35
Мобільний застосунок Резерв+ переробили з іншого додатку, — фахівець з кібербезпеки
19 травня 2024, 14:12
У поліції показали фото з місця ракетного удару по базі відпочинку під Харковом
19 травня 2024, 13:47
На Київщині чоловік вдарив ножем поліцейського, правоохоронець вистрелив у нападника
19 травня 2024, 13:40
Удар по Харківщині — зросла кількість загиблих та постраждалих
19 травня 2024, 13:11