UA | RU
31 березня 2020, 16:11

Єрмак прокоментував скандальні "плівки" зі своїм братом

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував появу плівок від нардепа Гео Лероса, який звинувачує його з братом в торгівлі держпосадами
Голова Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував появу плівок від нардепа Гео Лероса, який звинувачує його з братом в торгівлі держпосадами
Фото: скрін з відео

Як передає RegioNews, про це Єрмак розказав під час онлайн-брифінгу 31 березня.

"Що стосується плівок, на яких начебто присутній мій брат. … Я розглядаю появу цих плівок в неділю, за день до розгляду у парламенті дуже важливих питань… Ви бачили – що там відбувалося. Як розумні люди, ви розумієте, хто і як там діяв, хто робив все, щоб це (голосування по відкриттю ринку землі - ред.) не відбулося, щоб Україна опинилася на порозі дефолту, щоб ніколи не прийняла дуже важливі для неї закони", – сказав голова ОПУ.

Також Єрмак назвав Лероса "інструментом людей, які сьогодні борются не тільки зі мною, а й з українською владою, з командою президента".

"Я зупинив спроби цього пана обманним шляхом призначити на посаду в одному із міністерств на посаду заступника міністра людину з минулої влади, яка працювала у КМДА . Спочатку цю людину нам пропонували до КМДА, потім ця людина з'явилася...це було останнє рішеня Кабміну Олексія Гончарука. Я зупинив це, і безумовно у пана Лероса виникло відповідне ставленя, що мене не дивує", - додав голова ОПУ.

Тому, за його словами, найправильнішим буде дочекатись висновків правоохоронних органів і "ми все побачимо, почуємо і все зрозуміємо".

Також голова ОП заявив, що вважає цей випадок спробою демонізувати себе і звернувся в ДБР і СБУ, тому що вважає це посяганням на нацбезпеку.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади.

Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака. Нардеп відправляє в правоохоронні органи звернення і відео, чекає 10% від награбованого, гроші обіцяє відправити в дитячий будинок.

За скандал з Єрмаком відповість Зеленський, вважає журналіст Бутусов.

Пізніше стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата глави АП Андрія Єрмака. Журналістам вдалося ідентифікувати основних учасників переговорів та особу, яка здійснювала запис.

НАБУ і СБУ звинувачують в участі в скандалі з Єрмаком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за зверненням народного депутата Гео Лерос щодо корупційних злочинів керівника Офісу президента Андрія Єрмака і його брата.

30 березня стало відомо, що ДБР за фактом розповсюдження відео з братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака розслідує кримінальну справу за чотирма статтями, а Гео Лероса викликали на допит в ДБР.

Президент Володимир Зеленський ще не вирішив, чи коментувати йому скандал з опублікованими відео.

Сам Гео Лерос розповів, що скандальні відеозаписи він отримав безкоштовно 27 березня по пошті.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Побилися через жінку: на Закарпатті затримали 21-річного чоловіка за підозрою в убивстві
30 червня 2024, 15:34
Окупанти вдарили авіабомбами по Херсонщині — загинула людина, семеро поранених
30 червня 2024, 14:55
На Буковині прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього з мачете, — ЗМІ
30 червня 2024, 14:19
Серед поранених у Вільнянську вагітна жінка
30 червня 2024, 13:35
Через російські обстріли є знеструмлення у семи областях
30 червня 2024, 13:16
Росіяни за тиждень скинули на Україну понад 800 авіабомб, — Зеленський
30 червня 2024, 12:57
На Хмельниччині під час погоні за порушником потрапило у ДТП поліцейське авто
30 червня 2024, 12:31
Росіяни вдарили по шахті у Селидовому на Донеччині, є серйозні руйнування
30 червня 2024, 11:49
На Закарпатті у 200 метрах від кордону затримали 17 ухилянтів
30 червня 2024, 11:12
У Києві двоє підлітків випали з багатоповерхівки
30 червня 2024, 10:51