UA | RU
18 березня 2020, 12:00

Кричав і переходив на особистості: "слуги" розповіли деталі зустрічі з Єрмаком

На зустрічі з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком щодо консультативної ради в ТКГ спільно з представниками ОРДЛО було мало конструктиву, а сам глава ОПУ переходив на особистості та "наїжджав" на нардепів
На зустрічі з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком щодо консультативної ради в ТКГ спільно з представниками ОРДЛО було мало конструктиву, а сам глава ОПУ переходив на особистості та "наїжджав" на нардепів
Фото: patrioty.org.ua

Як передає RegioNews, про це "Українській правді" розповіли представники фракції.

Як повідомляється, зустріч "слуг" та Єрмака терміново організували після того, як 60 нардепів фракції виступили із заявою проти створення консультативної ради в ТКГ за участі представників ОРДЛО.

За словами одного із підписантів заяви, до публічного демаршу "слуг народу" комунікації з Офісом президента та Єрмаком не було і така зустріч навіть не планувалась, а п’ятничну зустріч важко назвати конструктивною.

"Комунікації з Єрмаком та Офісом президента не було, бо вони не виходили на контакт. Коли почався дим від нашої заяви, всіх запросили на зустріч до Єрмака. Але навіть на зустрічі, на жаль, все було в стилі "немає зради, а ви – розкольники"... Єрмак переходив на особистості, наїхав на кількох депутатів. На Потураєва, на Ткаченка, на Лізу Ясько, коли вона взяла слово. Єрмак кричав, що це не його "зрада", а просто їхні політичні амбіції", - сказав нардеп.

На думку другого "слуги", який був на зустрічі з главою ОП, "Єрмак напружився, бо подумав, що це наїзд на нього особисто. Але це так не є".

За словами учасників розмови, суть діалогу, крім взаємних образ, зводилась до того, що Єрмак пояснював, для чого українська делегація ініціювала створення "консультативної ради" з представниками ОРДЛО. У відповідь депутати намагались йому пояснити, що вони мають дізнаватись про стратегію влади до того, як про неї пишуть ЗМІ.

"Єрмак пояснив суть нашої гри у Мінську, і ми йому сказали, що вважаємо її дуже ризикованою. Тут потрібна філігранна і дуже злагоджена робота всієї влади. А ми дізнаємось про все з газет. Так воно точно не злетить", - сказав один із учасників розмови.

Нагадаємо, 11 березня в ході переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовились про створення Консультативної ради з представниками тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і про створення органу, який зафіксує суб'єктність окремих районів Луганської та Донецької областей.

Згодом нардеп фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович звернувся до СБУ з вимогою порушити кримінальну справу про державну зраду стосовно глави Офісу президента Андрія Єрмака і другого президента Леоніда Кучми.

Також низка депутатів від фракції "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради при Тристоронній контактній групі із представниками ОРДЛО.

17 березня голова фракції Давид Арахамія заявив, що багато членів фракції "Слуга народу", які виступали проти створення консультативної ради в ТКГ за участю представників ОРДЛО, змінили свою думку після зустрічі з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Мобільний застосунок Резерв+ переробили з іншого додатку, — фахівець з кібербезпеки
19 травня 2024, 14:12
У поліції показали фото з місця ракетного удару по базі відпочинку під Харковом
19 травня 2024, 13:47
На Київщині чоловік вдарив ножем поліцейського, правоохоронець вистрелив у нападника
19 травня 2024, 13:40
Удар по Харківщині — зросла кількість загиблих та постраждалих
19 травня 2024, 13:11
Російські військові скинули вибухівку з дрона та поранили трьох мирних жителів Херсонщини
19 травня 2024, 13:01
У Кривому Розі прогримів вибух: у регіоні оголошена ракетна небезпека
19 травня 2024, 12:27
Внаслідок удару по Харківщині загинуло щонайменше четверо людей
19 травня 2024, 12:23
Росіяни обстріляли місце літнього відпочинку на Харківщині — дані про постраждалих
19 травня 2024, 11:53
Російський флот зазнав чергової втрати — подробиці від ВМС України
19 травня 2024, 11:35
У Харкові прогриміли потужні вибухи
19 травня 2024, 11:24