UA | RU
13 березня 2020, 20:18

В МАУ відповіли на закиди "викривача" рейсу "Мілан-Київ"

Президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне відповів на закиди пасажира рейсу "Мілан-Київ" Антона Гури, який ввечері 12 березня виклав в мережу відео з літака і заявив, що нібито половина пасажирів кашляли і пили жарознижуючі препарати
Президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне відповів на закиди пасажира рейсу "Мілан-Київ" Антона Гури, який ввечері 12 березня виклав в мережу відео з літака і заявив, що нібито половина пасажирів кашляли і пили жарознижуючі препарати
Фото: flickr

Свою позицію Євген Дихне опублікував у Facebook, передає RegioNews.

"Ми з колегами уважно подивилися цей фільм жахів. І вирішили розвінчати відверту брехню", - сказав він.

За словами Євгена Дихне, Гура придбав квитки за маршрутом Київ - Мілан - Київ, він прибув до Мілана 12 березня, не був допущений до Шенгенської зони через відсутність підтвердження можливості перебування в країні і відсутність чіткої мети поїздки, і був відправлений назад в Київ найближчим рейсом від 12 березня.

Таким чином він не міг бачити порожній Мілан.

Також Дихне відповів на закиди, що "бортпровідники бігали по салону і давали єгиптянам жарознижувальні".

Він зазначив, що за усіма правилами бортпровідники не мають права давати пасажирам медичні препарати і не робили цього під час рейсу.

Екіпаж прийняв рішення забезпечити всіх пасажирів рейсу захисними масками для максимального забезпечення безпеки перельоту.

За його словами, при виявленні у пасажирів симптомів інфекційного/вірусного захворювання, в тому числі симптомів ГРВІ, бортпровідники повідомляють про це пілотам, які, в свою чергу, за 30 хвилин до посадки повідомляють про це наземним службам. Саме такі дії були здійснені екіпажем.

Також Дихне розповів, що на реєстрації було виявлено 10 пасажирів з підозрілими ознаками захворювання, вони були зняті з рейсу і не допущені до польоту.

Після прибуття в Міжнародний аеропорт "Бориспіль" першими на борт піднялися медичні співробітники, і начальник санітарно-карантинного пункту аеропорту з помічником особисто провели медичний контроль і температурний скринінг.

Він додав, що після виконання процедури основна частина пасажирів була відправлена ​​автобусами в термінал, троє пасажирів з підозрою на захворювання вирушили в кареті швидкої допомоги в інфекційне відділення Олександрівської клінічної лікарні м.Києва.

За словами Євгена Дихне, льотний екіпаж своєчасно повідомив орган УВС про наявність на борту пасажирів з підозрою на вірус, заповнив і надав по прильоту форму.

"А ми тим часом з юристами працюємо над тим, щоб надати словами блогера належну оцінку. Тому що дії, спрямовані на цілеспрямоване розпалювання паніки і на підрив довіри до інститутів влади, недовіру до лікарів, повинні бути оцінені правоохоронцями", - сказав Євген Дихне.

Нагадаємо, ввечері 12 березня в аеропорт "Бориспіль" прилетів літак з Мілану, в якому були хворі іноземці.

Усі пасажири літака з Мілана, який приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 12 березня і на борту якого перебували пасажири з ознаками респіраторних захворювань, отримають направлення пройти тест на COVID-19.

Пізніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в ефірі програми "Право на владу", що температурний скрінінг проводився всім пасажирам, а в трьох з них, госпіталізованих до Олександрівської лікарні в Києві, коронавірусу не виявили.

Також у мережі з'явилися подробиці про пасажира рейсу "Мілан-Київ", який прилетів увечері 12 березня в аеропорт "Боріспль" Антона Гуру.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
На Харківщині вантажівка підірвалась на російській міні
02 липня 2024, 19:40
Двоє загиблих та семеро поранених: прокуратура повідомила про наслідки нових обстрілів Донеччини
02 липня 2024, 19:32
В Одесі з вікна багатоповерхівки випав чоловік
02 липня 2024, 19:17
Сирський після поїздки на передову розповів про ситуацію на фронті
02 липня 2024, 19:08
Обстріл Нікополя: в ОВА уточнили кількість постраждалих та показали наслідки
02 липня 2024, 18:38
В Укренерго повідомили, в які години відключатимуть світло 3 липня
02 липня 2024, 18:20
Внаслідок російського удару по Харкову отримали поранення жінка та двоє дітей
02 липня 2024, 18:10
Нацгвардійці показали, як знищують росіян у Серебрянському лісі
02 липня 2024, 17:50
Журналіст та колишній в'язень Кремля Асєєв отримав поранення на фронті
02 липня 2024, 17:37
На Миколаївщині з Південного Бугу дістали тіло чоловіка
02 липня 2024, 17:16