UA | RU
17 серпня 2023, 21:44

Укрзалізниця втрапила у скандал: чоловік з інвалідністю два дні намагався купити квиток

фото: t.me/UkrzalInfo

В Укрзалізниці передбачені спеціальні вагони для людей з інвалідністю. Замовляти такий квиток потрібно окремо тільки в касах. Проте зробити це не так просто, як здається, адже цей процес переповнений бюрократією

Про це розповів волонтер Юрій Степанець на своїй сторінці у Facebook, передає RegioNews.

Юрій перебував в Одесі та збирався до Києва у справах. Придбати квиток для людини з інвалідністю можна лише в касах, а онлайн можна переглянути кількість доступних місць.

Чоловік подзвонив на гарячу лінію Укрзалізниці, щоб замовити послугу, проте йому сказали звертатися безпосередньо в касу. Оператор повідомив, що каси на вокзалах працюють цілодобово.

Діставшись того ж дня на вокзал, Юрій виявив, що каса для людей з інвалідністю зачинена. На іншій касі йому повідомили, що придбати квиток у спецвагон можна лише до 20:00.

Наступного дня він приїхав о 18:00, але працівники вокзалу сказали, що потрібно було до 17:00, тому що "Київ не прийме заявку".

"І тут Остапа понесло. Не витримавши такого пінг-понгу, я попросив викликати адміністрацію вокзалу. Через декілька хвилин до мене підійшла начальниця каси та запросила до свого кабінету. Провівши декілька маніпуляцій з телефоном та комп'ютером - о чудо. Мої квитки зараз будуть готові", - пише Юрій.

До речі, спецвагон для людей з інвалідністю - це те саме купе, але розширене та на одну особу.

Автор блогу "Залізні магістралі" Олег Васильєв своєю чергою помітив, що з Києва на Одесу відправляється поїзд №105, у складі якого є вагон для пасажирів, що пересуваються у колісному кріслі.

"У продаж в останню мить викидаються два місця в інклюзивному купе. Яка складність продавати ці місця онлайн пасажирам з інвалідністю? За регламентом такий пасажир повинен замовити спецвагон за 5 днів безпосередньо у касі на вокзалі. А, що буде, якщо він купить квиток сьогодні, прямо зараз, його не пустять у вагон?" - пише він у своєму Facebook.

Нагадаємо, раніше через великий попит пасажирів на поїздки до західної України в літній сезон, Укрзалізниця призначила додаткові поїзди з Києва до Львова.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
На Львівщині потяг на смерть збив молоду жінку
20 вересня 2024, 00:18
На Львівщині вщент згорів електромобіль, який був на зарядці
19 вересня 2024, 23:49
Побиття підопічної інтернату на Прикарпатті: у поліції розповіли подробиці
19 вересня 2024, 21:52
Нардеп Камельчук оголосив про вихід зі "Слуги народу" через перейменування його рідного міста
19 вересня 2024, 21:01
Мер Івано-Франківська розповів, скільки людей уже зголосилися стати мовними інспекторами
19 вересня 2024, 20:31
Міський голова Житомира Сухомлин достроково склав повноваження
19 вересня 2024, 19:58
На Волині затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну десятки російських книг
19 вересня 2024, 19:44
Ворог вдарив по селищу Вільча на Харківщині: у свій день народження загинув місцевий чоловік
19 вересня 2024, 19:13
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25