UA | RU
21 липня 2023, 09:19

Ворожа ракета "Калібр" влучила в агропідприємство на Одещині

Фото: ДСНС України

Російські військові вночі вдарили ракетами "Калібр" по терміналу, де зберігалось зерно та сільськогосподарська техніка, в Одеській області

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону та голову Одеської ОВА Олега Кіпера.

Гуменюк повідомила, що вночі росіяни двома хвилями атакували Одеську область ракетами "Калібр" з ракетоносія, який вийшов на чергування в Чорне море.

"Ворог продовжує терор, безперечно пов’язаний із зерновою угодою. Цієї ночі окупанти поцілили в агропідприємство на Одещині, намагаючись знищити запаси зерна", - сказала вона.

Ворог спрямував ракети в термінал, де зберігалось зерно та сільськогосподарська техніка. За даними Кіпера, окупанти знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

Через вибух постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом. Їм надали всю необхідну медичну допомогу.

Речниця Сил оборони півдня зазначила, що Росія запускала "Калібри" дуже складним курсом із врахуванням особливостей рельєфу та водойми Чорного моря.

"Ракети летіли на дуже низькій висоті з максимальним наближенням до державного кордону України. Тобто фактично провокація на провокації", - сказала вона.

Вона додала, що виявлення ракет за таких обставин ускладнене, тому влучання відбулось фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги.

За її словами, підступність удару полягала ще й в тому, що він був спрямований у дві хвилі. Ворог випустив дві ракети, а в той момент, коли рятувальники на місці події ліквідовували пожежу, вони завдали нового ракетного удару.

Гуменюк зазначила, що рятувальники встигли перейти до укриття, проте відомо про пошкодження багатьох одиниць сільськогосподарської та рятувальної техніки.

Нагадаємо, окупанти завдали 20 липня комбінованого удару по Одесі та населеним пунктам області. Внаслідок нічного удару в середмісті Одеси зруйновано адмінбудівлю. Спочатку повідомлялося про чотирьох постраждалих. Також вказувалося, що влучання в Одеській області стосуються об’єктів логістики - це складські приміщення.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
До +41: наступного тижня Україну накриє аномальна спека
05 липня 2024, 07:21
Прикордонники знищили РЕБ, опорний пункт та блокпост окупантів на Північному напрямку
05 липня 2024, 06:32
Житель Черкащини отримав тюремний термін за те, що побив сина гумовим шлангом
05 липня 2024, 05:28
На Одещині правоохоронець заробляв на переправлянні ухилянтів через кордон
05 липня 2024, 05:00
На Київщині жінка скинула з залізничного мосту собаку
05 липня 2024, 04:16
Удар по газовій інфраструктурі Полтавщини: загинув працівник, троє людей постраждали
05 липня 2024, 03:45
На Донеччині Сили оборони уразили гаубиці та техніку росіян
05 липня 2024, 03:00
Житель Кривого Рогу намагався вбити сокирою власну матір
05 липня 2024, 02:11
На Буковині викрили жінку, яка за 6 тисяч доларів мала переправити українця до Румунії
05 липня 2024, 01:45
На Полтавщині швидкісний потяг на смерть збив жінку
05 липня 2024, 01:18