UA | RU
09 грудня 2022, 18:19

Трьом заступникам мера Одеси оголосили підозру

Фото з відкритих джерел

Правоохоронці повідомили про підозру ще трьом учасникам злочинної організації в Одесі

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро України.

"НАБУ та САП повідомили про підозру ще трьом учасникам злочинної організації в Одесі, викритої 5 грудня", - ідеться в повідомленні.

Йдеться про: першого заступника міського голови Одеси (ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України); в.о. заступника міського голови Одеси - керівника апарату виконавчого комітету Одеської міськради (ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України); заступницю міського голови Одеси (ч. 3 ст. 255, ч. 3 ст. 368 КК України).

Оскільки місцезнаходження першого заступника міського голови Одеси наразі не відомо, про підозру йому повідомили заочно (в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України).

Слідство встановило, що восени 2021 року після викриття НАБУ та САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місці з’явилася нова.

"Ця злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори злочинної організації налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування", - ідеться в повідомленні.

Так, за даними слідства, в.о. заступника міського голови Одеси - керівник апарату виконавчого комітету Одеської міськради та член земельної комісії отримував від організаторів злочинної організації щомісячно 15 тис. доларів та інші кошти за вчинення ним дій в інтересах ЗО шляхом зловживання службовим становищем та владою.

"Як от забезпечення ухвалення земельною комісією рішень про відведення землі під будівництво наперед визначеним особам, а також про внесення змін до бюджету міста. Загалом з листопада 2021 по серпень 2022 підозрюваний одержав понад 2,4 млн грн неправомірної вигоди", - сказано в повідомленні.

Інші співучасники злочинної організації - перший заступник та заступниця міського голови Одеси - за версією слідства, отримали з березня по липень 2022 року від її організаторів 900 та 300 тис. грн відповідно.

"Перший заступник міського голови Одеси, зокрема, контролював діяльність підпорядкованих управлінь-головних розпорядників коштів та надавав їх керівникам вказівки про призупинення розрахунків за ремонт доріг у місті. Це створювало штучні умови для одержання ЗО неправомірної вигоди від підрядника за поновлення виплат. Підозрюваний також позитивно голосував у складі виконавчого комітету за рішення, якими встановлювалися тарифи на поводження із твердими побутовими відходами у місті Одесі та про зміни до бюджету, що відповідали інтересам злочинної організації", - ідеться в повідомленні.

Наразі про підозру в участі у злочинній організації повідомили 6 особам.

Слідство встановлює інших учасників злочинної організації та шукає докази їхньої корупційної діяльності.

Нагадаємо, днями в Одесі затримали подружжя російських шпигунів.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
Ворог вдарив по селищу Вільча на Харківщині: у свій день народження загинув місцевий чоловік
19 вересня 2024, 19:13
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25
Росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для людей похилого віку у Сумах: є поранені
19 вересня 2024, 17:56
У Херсоні внаслідок атаки ворожого дрона важко поранений медпрацівник
19 вересня 2024, 17:23
На Хмельниччині зафіксували випадки екзотичної хвороби, яку переносять комарі
19 вересня 2024, 17:16
На Прикарпатті працівницю психоневрологічного інтернату підозрюють у побитті підопічної
19 вересня 2024, 16:52
Росіяни двічі за день обстріляли медзаклад на Сумщині, є поранені
19 вересня 2024, 16:36
В Ужгороді мобілізували весь технічний персонал театру МУР: коментар ТЦК
19 вересня 2024, 16:17
Суд продовжив запобіжний захід Тищенку
19 вересня 2024, 15:55