UA | RU
09 травня 2021, 13:41

В Одесі проросійські активісти влаштували сутичку з поліцією, є затримані

"Активісти Куликова поля" принесли портрет маршала Жукова і кричали " Донбас, ми з вами!"
"Активісти Куликова поля" принесли портрет маршала Жукова і кричали " Донбас, ми з вами!"
Фото: Суспільне

В Одесі проросійські "активісти Куликова поля" влаштували сутичку з поліцією і наступного року пообіцяли влаштувати те ж саме.

Про це пише RegioNews з посиланням на Суспільне.

Як повідомили з місця події, так звані "активісти Куликова поля "прийшли на Алею Слави для проведення своєї акції"Безсмертний полк". Вони намагалися пройти до меморіалу з портретом радянського маршала Жукова.

Поліція в пункті пропуску відібрала у "активістів" портрет. Ті влаштували сутичку, але все ж пройшли до Меморіалу. Портрет "декомунізованого" радянського маршала вони пообіцяли принести наступного року.

Вони відібрали у нас Жукова! Але я хочу, щоб усі чули. Наступного разу ми знову прийдемо з його портретами", - заявив лідер "активістів" Ібрагім Моріс.

На Алеї Слави "активісти" співали радянські пісні, вигукували "Донбас ми з вами", "Жуков-маршал перемоги" і "З Днем Перемоги!".

Правоохоронці затримали одного з учасників", який під час покладання квітів на Алеї Слави почав вигукувати"Одеса - російське місто".

Перед цим учасники акції вигукували "Донбас ми з тобою" і "Фашизм не пройде", після чого невідомий чоловік вигукнув"Одеса - російське місто". До нього одразу підбігли правоохоронці та відтягнули до автомобілів поліції.

Після цього між правоохоронцями та учасниками "Безсмертного полку" сталися сутички. Люди запевняли, що чоловіка затримали незаконного і вигукували "Жуков наш герой"," Одеса вставай - Бандеру Жени" і "Фашисти геть". Натомість поліцейські говорили, що затриманий почав провокувати.

Наразі від додаткових коментарів представники поліції відмовилися, але запевнили, що правоохоронці відвезли затриманого до найближчого районного відділення поліції.

Також повідомляється, що всупереч карантинним вимогам, більшість учасників акції була без масок.

Нагадавши, до Вічного вогню в Києві прийшли прихильники комуністів на чолі з колишнім головою забороненої в Україні КПУ Петром Симоненком, а представники Партії "ОПЗЖ "після покладання квітів пішли на "марш антифашистів".

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44
Росіяни погрожують депортацією українцям на окупованих територіях, які не отримали паспорт РФ
04 липня 2024, 22:24
Ракетний удар по Одещині — загинула людина, семеро поранених
04 липня 2024, 21:23
Внаслідок обстрілів Харківщини загинули дві жінки
04 липня 2024, 20:50
Після скандалу з ТЦК працівники одеської "швидкої" отримають бронювання від мобілізації
04 липня 2024, 20:21
Якою буде ситуація з відключеннями світла взимку — експерт навів три сценарії
04 липня 2024, 19:52
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43
На Житомирщині легковик зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих 4-річний хлопчик
04 липня 2024, 18:30