UA | RU
18 лютого 2020, 17:49

На можливу боротьбу з коронавірусом в Одесі виділили 1,6 мільйона

В Одесі на закупівлю препаратів, що допомагають діагностувати короновірус з міського бюджету виділено понад 1,6 млн грн.
В Одесі на закупівлю препаратів, що допомагають діагностувати короновірус з міського бюджету виділено понад 1,6 млн грн.

Про це розповіли 18 лютого на брифінгу завідувач відділу Департаменту охорони здоров’я міськради Віктор Бакал і головлікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, повідомляє RegioNews з посиланням на Укрінформ.

"Фахівці мережі лікувальних закладів Одеси готуються до діагностування та надання медичної допомоги людям, в яких можуть виявлені ознаки інфікування коронавірусом COVID-19. Виділено з міськбюджету понад 1 мільйон 600 тисяч гривень для невідкладної закупівлі необхідних медичних матеріалів і препаратів, згідно з розпорядженням МОЗ №185", - зазначив Бакал.

За його словами, базовим медзакладом для діагностування і лікування осіб, у яких можуть бути виявлені ознаки інфікування коронавірусом, визначено міську інфекційну лікарню.

Головний лікар цього закладу Лаврюкова уточнила, що лікарня має боксоване відділення на 65 ліжок, де можна розмістити людей із сигнальними ознаками інфікування коронавірусом. Усього в медзакладі 420 ліжок, в тому числі може бути госпіталізовано 205 пацієнтів у дитячому відділенні лікарні.

В інфекційній лікарні є також окремі приміщення у боксованому відділенні для ізоляції та обсервації пацієнтів, а також реанімаційне відділення для надання допомоги тяжкохворим. Ці приміщення оснащені спеціальною системою вентиляції, а персонал боксованого відділення забезпечений захисним протичумним спецодягом і комбінезонами, додала головлікар.

За словами Лаврюкової, 14 лютого персонал стаціонару також отримав захисні окуляри, респіратори, спеціальні медичні маски та інші засоби індивідуального захисту, що входять до так заного "комплекту №5" - з урахуванням того, що коронавірус може передаватися передусім повітряно-капельним шляхом.

Лаврюкова наголосила, що відібрані медперсоналом лікарні матеріали і зразки, підозрілі на зараженість, будуть відразу ж передавати для досліджень до столичної вірусологічної лабораторії.

Організатори брифінгу також додали, що людей, які можуть бути потенційними пацієнтами інфекційної лікарні, спершу можуть направити до окремих медико-оздоровчих закладів Одещини.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Масштабна пожежа: надзвичайники показали наслідки ракетного удару по Одеському району
17 травня 2024, 20:31
Кабмін виділив понад 1,5 млрд грн на відновлення Трипільської та Зміївської ТЕС
17 травня 2024, 20:00
Ракетний удар по Одеському району: кількість постраждали зросла до 8, загинула людина
17 травня 2024, 19:30
В Одесі судили чоловіка, який ухилився від мобілізації, бо "у тилу він корисніший"
17 травня 2024, 19:15
Розвідники показали, як разом із білоруськими добровольцями зупинили прорив росіян на Харківщині
17 травня 2024, 18:55
У Міноборони розповіли про нові зразки озброєння, якими посилили українську армію
17 травня 2024, 18:46
Авіаобстріл Харкова: кількість поранених зросла до 25
17 травня 2024, 18:33
Окупанти застрелили у Вовчанську чоловіка на інвалідному візку, — журналіст
17 травня 2024, 18:04
На Харківщині окупанти обстріляли КАБами Куп'янськ-Вузловий: постраждала жінка
17 травня 2024, 17:57
Росіяни атакували ракетами цивільну інфраструктуру Одещини: 5 людей постраждали
17 травня 2024, 17:36