UA | RU
02 жовтня 2024, 23:55

Підозрюваний у вбивстві Фаріон за кілька місяців до злочину відвідував курси керування дронами

Фото: Новини.LIVE

У справі про вбивство мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон допитали нових свідків. Йдеться про людей, які бачили підозрюваного у цьому злочині В'ячеслава Зінченка, коли той проходив курси з керування дронами

Про це пише "Главком", посилаючись на дані судового реєстру, передає RegioNews.

Серед людей, які дали свідчення був інструктор міліарної академії "Дронаріум". Він розповів, що підозрюваний відвідував курс з керуванням БпЛА впродовж 11-15 березня 2024 року.

За словами інструктора, Зінченко був мовчазним та спілкувався на заняттях лише зі своїм напарником. Відомо також, що Зінченко не підтримував жодних контактів з представниками академії.

Дав свідчення і напарник Зінченка з курсів. Він розповів, що після закінчення навчання не спілкувався та не листувався з Зінченком. Хлопець розповів, що підозрюваний під час навчання мало спілкувався з іншими особами, був дуже мовчазним.

"Говорив В’ячеслав Зінченко з колегами по курсу лише тоді, коли виникали запитання на практичних чи теоретичних заняттях", - пише видання.

Нагадаємо, Ірина Фаріон померла після замаху на неї 19 липня. Невідомий чоловік вистрелив з пістолета їй у голову. Уже 25 липня правоохоронці затримали у Дніпрі 18-річного В'ячеслава Зінченка за підозрою в учиненні злочину. Наразі хлопець перебуває під арештом.

Поліція розглядає декілька версій щодо мотивів злочину - особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність Фаріон та ідеологічні причини.

Раніше також повідомлялося, що власник пістолета, який фігурує у справі про вбивство Фаріон, просив повернути йому зброю.

Зазначимо, раніше стало відомо, що підозрюваного у вбивстві Фаріон В’ячеслава Зінченка перевели до іншого ізолятора. Зінченко попередив свого адвоката, що не планує здійснювати самогубство.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...