UA | RU
04 січня 2024, 10:41

Польські фермери відновили протест на кордоні: яка зараз ситуація на пунктах пропуску

фото: facebook.com/serhiy.derkach

Станом на ранок 4 січня на кордоні з Польщею заблокованими для вантажівок залишаються три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова". Водночас польські фермери відновили блокування пункту пропуску "Шегині-Медика"

Про це повідомили речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у ефірі телемарафону та "Суспільне", передає RegioNews.

"Якщо говорити про напрямок вантажоперевезень, то заблокованими залишаються три напрямки: "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова". І на всіх цих трьох напрямках в бік України в чергах на території Польщі перебувають десь 1400 вантажних транспортних засобів" , – розповів речник ДПСУ.

За його словами, примітним залишається те, що найменше вантажівок пропускається через найбільший інфраструктурний напрямок – "Ягодин-Дорогуськ". За минулу добу кордон там перетнули близько 100 транспортних засобів.

"По напрямку пункту пропуску "Шегині" рух на даний момент ще відбувається, блокування ми не бачимо. Маємо попередню інформацію від польських колег про те, що такі дії з поновлення блокування руху можуть відбутися після дев’ятої години за польським часом", – розповів Демченко.

Він повідомив, що у пункті "Шегині" все одно залишаються черги у зв’язку з великою кількістю вантажівок на території Польщі, які очікують на можливість в’їзду до України. Йдеться про близько 800 транспортних засобів.

Водночас "Суспільне" поінформувало, що польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску "Шегині-Медика" і почали блокувати там рух.

"Якщо говорити про рух легкових автомобілів, перевезення пасажирів автобусами, то це загалом треба вести мову про пасажиропотік. За цей період він досить динамічний. Він може як і зростати до 149 тисяч осіб за добу як на в’їзд, так і на виїзд з України, і може падати до 33 тисяч за добу в обох напрямках", – розпівів речник ДПСУ.

Він додав, що після 1 січня пасажиропотік знову зростає. Так, за останню добу кордон перетнуло 100 тис. людей на в’їзд та на виїзд. Зараз прикордонники фіксують здебільшого виїзд людей з України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2023 році протягом 11 місяців було зафіксовано понад 32 млн перетинів кордону в Україні. Водночас різниця між тими, хто виїхав та тими, хто повернувся до України, складає менше 1%. Йдеться про 142 тисячі осіб.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...