UA | RU
14 квітня 2023, 16:16

До лікарні доправили у комі: у Львові врятували хлопця з блискавичним менінгітом

фото з відкритих джерел

Команда лікарів Львівської обласної інфекційної лікарні врятувала життя 21-річному студенту, якого до лікарні доправили у комі. Обстеження показало, що у пацієнта – менінгіт

Про це пише ZAXID.net, передає RegioNews.

Лікарі-інфекціоністи діагностували у нього вторинний гнійний менінгоенцефаліт, набряк мозку, церебральну кому. Це вторинний діагноз, до якого призвів нежить і хронічний гайморит.

28 березня, як розповів Микола, у нього почала боліти голова, піднялася температура. І щогодини йому ставало гірше. Перед цим був нежить, але у хлопця - хронічний гайморит, тож він особливо не надав цьому значення. Закапав носа краплями і все.

Але голова боліла все сильніше, температура піднімалася все вище, з’явилася слабкість.

"Тоді я зателефонував на "швидку", але мені відповіли, що "швидка" на температуру до дорослих не виїжджає", – каже Микола.

Хлопець проживав один, тож уночі зателефонував до матері і сказав, що йому дуже зле.

"Ми живемо за 25 км від лінії розмежування. Я в Донецькій області, син – у Львівській. Як йому допомогти? Телефоную братові, хресному батькові Миколи, який працює в Трускавці і прошу допомогти синові. Він все ж викликав "швидку" і лікарі приїхали. Зробили укол, дали градусник поміряти температуру і поїхали, навіть не дізнавшись, яка температура", – розповіла мати хлопця Ольга.

Коли Микола глянув на термометр, він показував 41 градус. У нього почалася сильна блювота. Що було далі, хлопець вже не пам’ятає.

Мати не могла додзвонитися до сина, тож зателефонувала доньці, яка проживає у селі неподалік Трускавця. Сестра знайшла брата непритомного, з судомами. Вона одразу викликала "швидку".

Миколу доправили до інфекційного відділення Стебницької міської лікарні. Медики запідозрили у нього менінгіт, викликали з Дрогобича реанімобіль, яким і доправили Миколу до Львівської обласної інфекційної лікарні.

Під час обстеження в інфекційній лікарні у Миколи в гайморовій пазусі виявили кісту, яка, за словами лікарів, може провокувати запальні процеси. Захворювання у хлопця розвинулося блискавично, впродовж одного дня.

6 квітня Миколу з реанімації перевели до відділення, де він продовжує лікування.

Нагадаємо, у Рівному кардіохірурги з Інституту серця МОЗ провели операцію на серці у дівчинки, яка народилась на 26 тижні вагітності. Хірургічне втручання минуло успішно.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Двоє загиблих та семеро поранених: прокуратура повідомила про наслідки нових обстрілів Донеччини
02 липня 2024, 19:32
В Одесі з вікна багатоповерхівки випав чоловік
02 липня 2024, 19:17
Сирський після поїздки на передову розповів про ситуацію на фронті
02 липня 2024, 19:08
Обстріл Нікополя: в ОВА уточнили кількість постраждалих та показали наслідки
02 липня 2024, 18:38
В Укренерго повідомили, в які години відключатимуть світло 3 липня
02 липня 2024, 18:20
Внаслідок російського удару по Харкову отримали поранення жінка та двоє дітей
02 липня 2024, 18:10
Нацгвардійці показали, як знищують росіян у Серебрянському лісі
02 липня 2024, 17:50
Журналіст та колишній в'язень Кремля Асєєв отримав поранення на фронті
02 липня 2024, 17:37
На Миколаївщині з Південного Бугу дістали тіло чоловіка
02 липня 2024, 17:16
Шахраї від імені мера Сміли домовлялися на OLX про покупку нерухомості
02 липня 2024, 17:05