UA | RU
25 березня 2020, 16:58

У Львові забезпечують самотніх та людей літнього віку

У Львові працює "гаряча лінія" та пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям
У Львові працює "гаряча лінія" та пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям
Фото: Львівська міська рада

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на Львівську міську раду.

"Запрошую всіх долучатися: Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді центр збирає крупи, продукти довготривалого зберігання, дорослі підгузки. Наразі більше волонтерів не потрібно, вже багато людей зголосилось. Вони щодня передають продуктові набори тим, хто потребує. Дякую всім, хто допомагає", — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Фахівцями центру виявлено понад 200 нужденних осіб, які потребували негайної допомоги. 134 людям вже здійснено оперативну доставку. Решті - найближчим часом.

"Хочу наголосити на тому, що у Львові працює "гаряча лінія" та пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям. На "гарячу лінію" можуть звертатися люди, які є одинокими, і не можуть самі собі купити продукти, тому що хворі або є в групі ризику. У Центрі приймають дзвінки і від волонтерів, які хочуть надати допомогу", — розповіла керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна.

Пункт збору гуманітарної допомоги працює щоденно (пн-пт) з 10.00 до 18.00 год. за адресою: вул. Театральна, 10, 2-й поверх, приміщення Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Перш ніж принести допомогу, просять зателефонувати на номер "гарячої лінії" 0−800−301−205.

Речі та продукти обов'язково повинні бути фабрично фасовані. Домашня консервація не приймається.

Перелік необхідних продуктів харчування: борошно, супи, каші (швидкого приготування), макарони, крупи, цукор, олія, солодощі (печиво, шоколад, згущене молоко), чай, кава, дитяче харчування, консерви, питна вода.

Засоби особистої гігієни: памперси (для дітей та для дорослих), пеленки одноразові, вологі серветки, туалетний папір і сухі серветки, засоби жіночої гігієни, мило.

Медичні засоби: жарознижуючі препарати, антисептики, маски, рукавички, перев’язочний матеріал (бинт, пластир).

Нагадаємо, у Львові, Івано-Франківську та Тернополі шукають волонтерів для боротьби з коронавірусом. У Львові й Тернополі шукають медиків-добровольців, в Івано-Франківську волонтерів для допомоги самотнім.

На Львівщині 5 підприємств перейшли на пошиття костюмів та масок. Львівські підприємці шиють захисні маски, костюми, закуповують обладнання для лікарень для протидії COVID-19.


16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...