UA | RU
12 березня 2020, 13:11

Додаткових 5 мільйонів виділили на боротьбу з коронавірусом на Львівщині

За ці кошти придбають обладнання для інфекційної лікарні
За ці кошти придбають обладнання для інфекційної лікарні
Фото із сайту Львівської ОДА

Рішення прийняли під час сьогоднішнього засідання обласної ради, інформує RegioNews.

Обласна рада скерувала на боротьбу з коронавірусом додатково 5 мільйонів гривень за рахунок вільного залишку бюджетних коштів.

Фінансування спрямують на придбання медичного обладнання для Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні. У цьому медзакладі може надаватися медична допомога хворим з тяжкою респіраторною інфекцією, викликаною новим коронавірусом 2019-nCoV та іншими небезпечними інфекційними хворобами.

Зауважимо, раніше на Львівщині виділили 25 млн гривень на профілактику коронавірусу. Кошти спрямували на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом.

Учора Уряд України ввів карантин по всій країні через спалах коронавірусу в світі. З 12 березня до 3 квітня у всіх закладах середньої, дошкільної та позашкільної освіти зупинено освітній процес.

У мерії Львова працює міський штаб з оперативного реагування та ухвалення рішень щодо ситуації із захворюванням на коронавірус.

Задля зменшення ризику захворювання усі дитячі клуби, медичні заклади, дитячі будинки сімейного типу, відділи соціального захисту, ЦНАПи тощо забезпечені антисептичними диспенсерами.

Щодня фахівці "Львівелектротранс" та АТП №1 проводять дезінфікування громадського транспорту — додатково обробляють поручні і всі поверхні в салонах трамваїв, тролейбусів та автобусів. Також робитимуть вологе прибирання і провітрювання салонів.

Людей з високою температурою в поліклініках міста прийматимуть в окремих кабінетах. А сімейні лікарі також виїжджатимуть на виклики додому до тих пацієнтів, які мають високу температуру тіла — більше 38 градусів.

На "Гарячій лінії міста Львова" працює окрема лінія, куди люди можуть зателефонувати та отримати всю необхідну інформацію від лікаря-інфекціоніста. Лінія за номером 15−80 діє з 09.00 до 18.00 у робочі дні.

У Львові створили чат-бот про коронавірусу. Lvivcityhelper bot дає змогу отримати швидку відповідь про поширення коронавірусу, групи ризику тощо.

Більше по темі Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється).

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
На Львівщині зіткнулись легковик та вантажівка: один загиблий та двоє травмованих
16 вересня 2024, 22:43
У Полтаві в парку гілка дерева впала на дітей: госпіталізована 6-річна дівчинка
16 вересня 2024, 22:18
На Київщині потяг на смерть збив 19-річний хлопця
16 вересня 2024, 21:52
Застава у 30 мільйонів: ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку
16 вересня 2024, 21:18
На Вінниччині вибухотехніки знешкодили російську ракету Х-101, знайдену в полі
16 вересня 2024, 20:52
На Полтавщині масштабна лісова пожежа дісталася ще двох сіл
16 вересня 2024, 20:28
На Вінниччині під час пожежі загинув чоловік
16 вересня 2024, 20:07
На Одещині затримали браконьєрів з уловом на 1,4 млн гривень
16 вересня 2024, 19:53
Поліція розслідує обставини смертельної ДТП на Київщині
16 вересня 2024, 19:38
Російські окупанти двічі вдарили по Нікопольщині
16 вересня 2024, 19:17