UA | RU
21 січня 2021, 10:51

Конфлікту з ДП "Медзакупівлі" у МОЗ немає - Степанов

Міністр планує провести реорганізацію і наповнити "Медзакупівлі" новими функціями
Міністр планує провести реорганізацію і наповнити "Медзакупівлі" новими функціями
Фото: з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевнив, що МОЗ не має конфлікту з ДП "Медичні закупівлі України" і планує передати держпідприємству всі централізовані закупівлі.

Як передає RegioNews, про це міністр повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що мета МОЗ - щоб до держпідприємства перейшли всі проведені міністерством централізовані закупівлі, в тому числі ті, які зараз проводяться через міжнародні організації.

Степанов зазначив, що, отримавши статус центральної закупівельної організації, ДП "Медзакупівлі" мають стати майданчиком, через який свої закупівлі можуть здійснювати окремі лікувальні установи різних форм власності.

Щоб "Медзакупівлі" перетворилося на повноцінну організацію, ми плануємо приєднати до нього ряд підприємств, які знаходяться в системі МОЗ, щоб у них була своя логістика, свої склади. Моя позиція як міністра, полягає в необхідності провести реорганізацію, наповнити ДП "Медичні закупівлі України" новими функціями", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Державне підприємство "Медичні закупівлі України" заявило про блокування його діяльності з боку Міністерства охорони здоров’я.

У відповідь на це міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що відомство змінить компанію, яка буде виконувати технічну функцію щодо закупівлі вакцин.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...