UA | RU
05 жовтня 2022, 09:24

Генштаб: у Криму бракує медикаментів для лікування поранених росіян

Фото: з відкритих джерел

У медзакладах тимчасово окупованого Криму бракує медикаментів для лікування поранених російських солдатів

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ, інформує RegioNews.

Росіяни мають проблеми з окремими видами забезпечення під час проведення так званої "часткової мобілізації". Мобілізований особовий склад з навчального центру Молькино Краснодарського краю відправили назад до Приморсько-Ахтарська, у зв’язку з неспроможністю розмістити, одягнути та забезпечити харчуванням військовослужбовців.

Чоловіків з Луганська, без медичної комісії та підготовки, після мобілізації одразу направляють на доукомплектування підрозділів, що зазнали найбільших втрат.

Відходячи, ворог мінує об’єкти інфраструктури та приватні помешкання Херсонської області, забороняє будь-яке переміщення місцевих жителів.

Росіяни перегруповують війська на окремих напрямках.

Протягом доби росіяни завдали 9 ракетних та 6 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з РСЗВ. Від ударів постраждали об’єкти та цивільне населення понад 27 населених пунктів. Зокрема, Харків, Шипувате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ, Придніпровське.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – зі ствольної артилерії, в районах населених пунктів Писарівка та Голишівське Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гранів, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ та Білий Колодязь;
  • на Краматорському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Серебрянка та Спірне.
  • на Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Опитне, Яковлівка та Юр’ївка.
  • на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії постраждала інфраструктура понад 24 населених пунктів, в тому числі: Авдіївка, Водяне, Мар’їнка, Новопіль, Ольгівське, Первомайське.
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безіменне, Мирне, Луч, Широке, Білогірка та Лозове.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стрілеча, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Новомихайлівка та Вугледар.

Знищений ЗРК С-300 в районі Токмака, уражені ворожі позиції в районах населених пунктів Гуляйполе та Оріхів Запорізької області.

Наша авіація завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 4 опорних пунктів, 11 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів. Крім того, наші підрозділи ППО на різних напрямках збили гелікоптер та 2 БпЛА. Ракетні війська і артилерія уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс, а також мостову та понтонну переправу ворога.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили відбили атаки загарбників в районах населених пунктів Майорськ, Виїмка, Спірне, Озерянівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Веселе, Первомайське та Новомихайлівка.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
У Києві викрили родину "фермерів", які вирощували канабіс та продавали його у трьох областях
20 вересня 2024, 15:27
НАЗК повідомило результати перевірки щодо звільненого з СБУ зі скандалом Іллі Вітюка
20 вересня 2024, 15:01
У Сумах затримали чоловіка, який мародерив у пансіонаті для літніх людей після авіаудару
20 вересня 2024, 14:33
Вбивство на АЗС у Києві: затриманому обрали запобіжний захід
20 вересня 2024, 14:02
На Полтавщині перекинулась фура: водія та пасажира деблокували рятувальники
20 вересня 2024, 13:48
Військовим, посадовцям та працівникам критичної інфраструктури України заборонили використовувати Telegram
20 вересня 2024, 13:32
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05
Окупанти вдарили по фермі на Харківщині: спалахнула пожежа, є поранені
20 вересня 2024, 12:42
Росіяни обстріляли Херсон: загинув чоловік
20 вересня 2024, 12:16
На Дніпропетровщині викрили масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових на 200 млн грн
20 вересня 2024, 11:58