На Київщині чоловік захворів смертельно небезпечною інфекцією через рибну консерву
В Україні зафіксували випадок ботулізму через вживання рибних консервів
Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.
Зазначається, що у мешканця Фастівського району Київської області виявили ботулізм. Лікарі пов'язують інфекцію з вживанням рибної консерви "Тунець у власному соку". Потерпілий сказав, що консерви купив в одній з торговельних мереж столиці.
З 19 січня Головним управлінням розпочато позаплановий захід державного нагляду (контролю) операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції з відбором зразків для лабораторного дослідження.
Цей харчовий продукт знято з реалізації до отримання результатів лабораторних досліджень. Вжито усіх заходів щодо безпеки та унеможливлення загрози для здоров`я споживачів зазначеної харчової продукції. Який саме бренд виробляв консерви - поки не повідомляють.
Зараження ботулізмом часто відбувається при вживанні неправильно консервованих продуктів, ковбаси чи риби.
Симптоми ботулізму можуть спостерігатись від кількох годин до кількох днів після впливу бактерій, які є збудниками ботулізму, або їх токсинів. Спочатку відмічаються такі клінічні прояви, як нудота, блювота, шлункові спазми, судоми діарея або закреп. В подальшому виникає параліч, який поширюється по тілу від голови до ніг.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у п’яти областях України зафіксували новий штам коронавірусу.