UA | RU
19 грудня 2023, 15:02

У лікарні на Київщині охоронці побили військового

фото: kf-ks.info

На Київщині спалахнув черговий скандал – охоронці лікарні у Боярці побили 20-річного ветерана Олексія Іваніна, який має гострий тривожно-депресивний розлад після війни

Про це пише "24 Канал", передає RegioNews.

Як розповів Олексій – він колишній гранатометник, 4 грудня, близько 02:00, у нього стався приступ тривожності. Декілька разів він намагався викликати швидку допомогу, однак медики приїхали лише на п'ятий виклик.

Вже тоді військовий у безпорадному стані завдав собі ножового поранення.

"Я в неконтрольованому стані покалічив себе, мав різану рану на руці. Швидка приїхала разом з поліцією, оскільки кваліфікувала це як спробу суїциду. Правоохоронці сказали, що не будуть нічого оформляти… Ну, ситуація і так зрозуміла", - пригадав він події тієї ночі.

Олексія доправили до Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району – в місті Боярка. За його словами, дозу заспокійливого у кареті швидкої він так і не отримав.

За словами військового, всередині лікарні він певний час чекав на медика, допоки йому просто це не набридло.

Тоді він рушив до приймального посту з охоронцями, аби уточнити, коли ж йому мають надати допомогу.

"Я не спав всю ніч, я вже просто був у такому… Підвішеному стані. Пояснюю їм цю ситуацію, на що мені починають відповідати в грубій формі. Три охоронці кажуть мені, що, мовляв, "ми всі тут такі контужені, всі тут воювали, так що не треба нам тут брехати", - розповів Олексій.

Далі, за його словами, конфліктна ситуація почала лише наростати – три охоронці заламали йому руки, почали заливати очі з газового балончика та бити палицями.

Згодом охоронці поставили його в наручниках на коліна, але потім зрозуміли, що можуть відпустити беззахисного.

Потиснувши руки кривдникам, перед тим вмивши лице водою, під ранок Олексій громадським транспортом добирався додому власним коштом.

Увесь цей час у нього була чимала рана на руці, яку в лікарні в Боярці йому так ніхто й не зашив. Приїхавши додому, Олексій відходив від шокового стану – лише під вечір він поїхав до іншого медичного закладу – Київської міської клінічної лікарні №7, у Святошинському районі. Саме там медики зашили ветеранові рану.

Пізніше чоловік звернутися до правоохоронних органів, написавши дві заяви: на охоронців та лікарів швидкої, що приїхали лише за п'ятим викликом.

Що кажуть в лікарні Боярки

За словами адміністрації Центральної районної лікарні в Боярці було розпочато службове розслідування за фактом побиття військового. Також відбулося декілька нарад юристів, які вирішують, як діяти далі.

"Діяльність з охорони медзакладу здійснює ПП "Вовк" на основі договору, встановлені особи охоронців, які у ніч з 3 на 4 грудня були на зміні. Медзаклад надсилав листа до компанії "Вовк", у якому просив пояснити, що сталося тієї ночі. Охоронна фірма відповіла, що захисник нібито першим почав розмахувати кулаками", - розповіли журналісти.

Реакція правоохоронців

У поліції Київської області на запит журналістів відповіли, що зареєстрували заяву від військового та передали його до Бучанського районного управління.

Крім того, правоохоронці констатували, що медики швидкої допомоги їм заявили, що військовий нібито намагався скоїти суїцид у ході сварки з дружиною.

Сам Олексій Іванін це заперечив і запевнив, що ніякої сварки з дружиною тієї ночі не було, ще раз наголосивши, що не міг спати через психоемоційний стан, намагався викликати швидку, але його ігнорували.

Нагадаємо, раніше на Сумщині чоловік побив співробітника ТЦК за повістку, йому загрожує 5 років в'язниці.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
У Костянтинівці на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу поранені п'ятеро людей
20 вересня 2024, 16:08
Ракетна атака по Одесі: ОВА оприлюднила перші дані про наслідки та постраждалих
20 вересня 2024, 15:46
У Запоріжжі стався вибух у лікарні — що відомо
20 вересня 2024, 15:36
У Києві викрили родину "фермерів", які вирощували канабіс та продавали його у трьох областях
20 вересня 2024, 15:27
НАЗК повідомило результати перевірки щодо звільненого з СБУ зі скандалом Іллі Вітюка
20 вересня 2024, 15:01
У Сумах затримали чоловіка, який мародерив у пансіонаті для літніх людей після авіаудару
20 вересня 2024, 14:33
Вбивство на АЗС у Києві: затриманому обрали запобіжний захід
20 вересня 2024, 14:02
На Полтавщині перекинулась фура: водія та пасажира деблокували рятувальники
20 вересня 2024, 13:48
Військовим, посадовцям та працівникам критичної інфраструктури України заборонили використовувати Telegram
20 вересня 2024, 13:32
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05