UA | RU
29 травня 2020, 12:34

Мер Броварів розповів про можливі причини ранкової перестрілки

У перестрілці взяли участь місцеві жителі та люди з Вінницької області
У перестрілці взяли участь місцеві жителі та люди з Вінницької області
Фото: Нацполиция Київської області

Мер Броварів Ігор Сапожко заявляє, що причиною перестрілки в Броварах стала напружена ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.

Про це він написав у Facebook, інформує RegioNews.

Я вважаю, що через відсутності діалогу між місцевою владою та обласною адміністрацією ситуація погіршувалася", - повідомив мер.

Нещодавно за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації у Бровари на існуючий міжміський маршрут зайшла нова компанія з цим напрямком.

Він зазначив, що всі міжміські маршрути стверджує Київська обласна державна адміністрація.

Ми неодноразово зверталися до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДУ з офіційними листами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з Торгмаша до метро Лісова через Окружну дорогу. Всі звернення були проігноровані", - написав він.

За його словами, щоб вирішувати питання, обласна адміністрація створила і затвердила інший маршрут, який повністю дублює чинний, це й могло призвести до конфліктів між перевізниками.

За його даними, двох осіб з вогнепальними пораненнями доставили в Броварську лікарню.

Також за даними очевидців події, кулі від перестрілки досягали вікон найближчих житлових будинків.

Також нардеп Олександр Дубинський Facebook додав, що дві групи "маршрутників" ділили між собою приміські маршрути після скасування судового ряду тендерів на їх розподіл, які були проведені ще в 2015 році.

Одне угруповання підтягло місцевих "спортсменів", друге завезла "підкріплення" з Вінниці за допомогою охоронної фірми.

Правоохоронці повідомляють, що вже затримано 11 осіб. Проводяться першочергові слідчі дії, вживаються заходи по встановленню всіх обставин.

Нагадаємо, вранці 29 травня в м. Бровари (Київська область) відбулася перестрілка з участю близько сотні людей, які займаються пасажирськими перевезеннями. У зв'язку з цим правоохоронці провели масові затримання.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...