UA | RU
27 вересня 2024, 12:57

Погрожував прострелити ноги: у Києві сталася сутичка між посадовцем Нацбанку та військовим

фото: скріншот із відео

Білоруський доброволець Андрій Трацевський повідомив про конфлікт з керівником Управління по роботі з проблемними активами НБУ Павлом Полярушем

Про конфлікт боєць розповів, оприлюднивши відео, які зараз розповсюджуються телеграм-каналами, передає RegioNews.

Військовий сказав, що чиновник ледь не збив його та погрожував нагородною зброєю, натомість сам банкір ці слова заперечує.

"П'яний на дорозі вискочив під колеса, перекрив рух, почав битися, сказав, що з "нагородки" (нагородної зброї – ред.) прострелить мені ноги", – заявив Трацевський на відео.

Поляруш, як зазначав військовий, нібито заявив, що "всіх купить", а також начебто сказав, що "всі білоруські добровольці або поїдуть назад у Білорусь, або стоятимуть на колінах у Покровську", стверджує Трацевський. Однак невідомо, чи справді чиновник таке казав.

Як пише РБК-Україна, конфлікт стався близько 22:00 26 вересня на одному з паркувальних майданчиків у Києві. Водій автівки Lexus в нетверезому стані перегородив водію Audi дорогу, між чоловіками виник конфлікт.

За кермом Lexus був керівник Управління по роботі з проблемними активами НБУ Павло Поляруш, а водій Audi – Трацевський.

Повідомляється, Поляруш погрожував військовому нагородною зброєю (це банкір заперечує). Військовий у відповідь на дії посадовця розпилив газовий балончик.

Неподалік від місця була поліція, тому учасників конфлікту розборонили.

На працівника Нацбанку склали адмінпротокол по ст. 130 КУпАП (керування в стані сп’яніння). Він відмовився пройти тест на предмет алкогольного сп'яніння. Зброю, яка знаходилася у посадовця в машині, вилучили.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження стосовно військового за статтею 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження), а стосовно працівника НБУ за ст. 129 ККУ (погроза вбивством).

Зазначимо, що у 2021-2023 роках Поляруш працював у Міністерстві оборони та Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. З 2023 року працює у Нацбанку. Дружиною Поляруша є заступниця Єрмака Ірина Мудра.

Нагадаємо, ввечері 17 вересня у Софіївській Борщагівці під Києвом поблизу одного з ресторанів сталася бійка за участі групи осіб. На місці події виникла стрілянина. Поліція затримала шістьох людей.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...