UA | RU
16 червня 2024, 11:57

У Києві після Маршу Рівності відбулася акція противників ЛГБТ: відео

фото: hromadske

Сьогодні, 16 червня, у Києві вперше за два роки відбувся Марш Рівності. Вулицями столиці з прапорами та плакатами пройшли понад пів тисячі людей. Після завершення заходу відбулася акція противників ЛГБТ

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на hromadske.

Марш тривав близько 10 хвилин. Хода розпочалася навпроти будівлі Укрінформу, учасники фактично змогли лише перейти дорогу. До маршу долучилися активісти, військові, народні депутати та посли країн-партнерів, зокрема Великої Британії, Франції, Швеції тощо.

Бойовий медик та представник об'єднання "Українські ЛГБТ-військові за рівні права" Віктор Пилипенко закликав на марші надавати Україні зброю. Інші учасники скандували: "Змусьте росію заплатити", "путін — х*йло", "Озбройте Україну", "Бунтуй, кохай, права не віддавай" тощо.

Посол Великої Британії Мартін Гарріс зазначив, що питання захисту ЛГБТ-спільноти є частиною сфери захисту прав людини. Посол Швеції в Україні додав, що захист прав людини є важливим для виконання Копенгагенських критеріїв.

Віктор Пилипенко зазначив, що питання безпеки на марші обговорювали з КМДА та правоохоронцями.

"Поліціянти, СБУ — вони всі захищають нас від російської агентури, яка гіпотетично може зробити провокації. Кому зараз вигідно зробити напад, що-небудь гидке, то це російській агентурі в першу чергу", — сказав Пилипенко.

Згодом свою акцію почали представники правих організацій. Учасники маршу спустилися до метро, решту поліція закликала швидко поїхати з місця.

До колони правих організацій долучився й командир "Російського добровольчого корпусу", який воює на боці України, Денис Нікітін.

"Сотні людей зібралися, приїхали ветерани з ампутацією. Що це значить? Українцям не все одно, військовим не все одно. Люди хочуть визначати державну політику, впливати на неї. Мають на це повне право. Особливо військові та ті, які захищали цю країну", — сказав Нікітін.

На зауваження про те, що серед військових також є представники ЛГБТ, він відповів, що "їх тисячі, а нас сотні тисяч. Чому меншість знову диктує свою волю більшості?".

Згодом колона рушила до майдану Незалежності. Там можна було побачити плакати: "Гей-паради на крові", "Я на війні не бачив цієї лівої х*йні" із зображенням Леніна тощо. Багато учасників цієї акції ховали своє обличчя.

Зазначимо, з 1 червня до кінця місяця триває Місяць гордості (Pride month), коли в усьому світі відбуваються марші та інші заходи для привернення уваги громадськості до проблем та потреб ЛГБТК+ спільноти.

Нагадаємо, раніше організатори "КиївПрайду" поскаржилися на те, що під час підготовки вечірки у клубі Closer до них прийшли представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки Подільського району. Організатори ЛГБТ-прайду заявляють: це був тиск на них.

Також повідомлялося, що влада Києва не дозволила проводити Марш Рівності в столичному метро. Із міркувань безпеки організаторів попросили обрати іншу локацію. Перед цим організатори КиївПрайду 2024 повідомили, що 16 червня відбудеться Марш Рівності в київському метро. Вони запевнили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади.

22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забуди про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
17 червня 2024
Відпочинок влітку: скільки коштує поїхати на море та помилуватися горами на заході України
Незважаючи на війну, туристичний сезон в Україні у розпалі, адже більшість комплексів відпочинку, скажімо, на заході України, заброньовані ледь не до кінця літа. Звісно, через мобілізаційні заходи в к...
13 червня 2024
Життя зі світлом: скільки потрібно викласти за генератор, павербанк та зарядну станцію
Відключення електроенергії знову внесло корективи у життя українців. Звісно, усе це підштовхнуло населення до пошуку варіантів, як покращити побутові умови під час відсутності світла. Хтось купує гене...
Тищенку оголосили про підозру за інцидент у Дніпрі
25 червня 2024, 08:33
Майже 1200 окупантів та 35 артсистем: Генштабу ЗСУ поінформував про втрати ворога за добу
25 червня 2024, 08:25
У Києві сталася ДТП з перекиданням — поліція попереджає про обмеження руху
25 червня 2024, 08:03
Вранці росіяни атакували дронами Дніпропетровщину — дані ОВА про наслідки
25 червня 2024, 07:43
Обстріли Запорізької області — росіяни били дронами, РСЗВ та артилерією
25 червня 2024, 07:23
Поліцейського, який був учасником інциденту з охороною Тищенка та військовим у Дніпрі, звільнили
25 червня 2024, 06:56
На Кіровоградщині з річки дістали тіло жінки
25 червня 2024, 04:55
Відключення — "найменше зло", необхідне для уникнення блекауту, — Укренерго
25 червня 2024, 03:20
На Одещині оголосили підозри двом посадовицям за прихильність до РФ
25 червня 2024, 01:57
Просив 8-річну дівчинку знімати для нього відверті відео: у Києві судитимуть 24-річного молодика
25 червня 2024, 00:47