UA | RU
06 червня 2024, 17:43

Реконструкція Шулявського мосту: суд зобов'язав переможця тендеру повернути державі 1 млрд грн

фото: прокуратура

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури щодо стягнення до держбюджету понад 1 млрд грн із переможця тендеру на реконструкцію Шулявського шляхопроводу, а саме з ТОВ "Північно-український будівельний альянс"

Про це повідомила Київська міська прокуратура, передає RegioNews.

Відповідно до повідомлення, 4 червня 2024 року суд погодився з аргументами прокурора та задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадаємо, що ще у 2019 році Антимонопольним комітетом було визнано, що переможець торгів і ще одне товариство вчинили під час участі в аукціоні антиконкурентні узгоджені дії (діяли не самостійно, а узгоджували свої дії та не змагались між собою).

"За матеріалами Національного антикорупційного бюро України Київською міською прокуратурою було встановлено, що товариство, яке визнано переможцем у відкритих торгах із закупівлі за кошти місцевого бюджету робіт із реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва порушило законодавство у сфері економічної конкуренції", - йдеться у повідомленні.

Повідомлялось, що на самому початку будівництва вартість робіт становила 599 млн грн. Згідно з проєктом реконструкції від жовтня 2019 року, ремонт коштував 1,05 млрд грн. Вартість, розрахована за цінами кінця березня 2020-го, становила вже 1,99 млрд грн. Відповідно до даних Київської міської військової адміністрації, на кінець травня вартість проєкту реконструкції Шулявського шляхопроводу до 2,45 млрд грн (в чотири рази).

Нагадаємо, раніше Київська прокуратура почала розслідування через неодноразові прориви трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...