UA | RU
05 листопада 2023, 12:14

У Києві поліцейський до струсу мозку побив військового

скріншот із відео

У Києві поліцейський побив пораненого військового у відділку поліції. На передову чоловік повернувся зі струсом мозку

Відео побиття військового шириться соцмережами, передає RegioNews.

Військовослужбовця, який отримав поранення, направили до Києва на військово-лікарську комісію. Однак після проходження комісії його на вокзалі затримали правоохоронці за порушення комендантської години.

Чоловік показав квиток на поїзд, військовий квиток та рішення ВЛК, однак поліцейські доправили його в Шевченківський райвідділ поліції, де побили, а після того відпустили. Зазначається, що у чоловіка діагностували струс мозку, його доправили до лікарні.

На інцидент відреагували у поліції Києва.

"За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника розпочато службову перевірку", — говориться у повідомленні.

Повідомляється, що інцидент трапився вночі 3 листопада. Під час патрулювання містом наряд поліції виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину.

Оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години.

У цей момент, за версією поліції, до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника.

"Працівник поліції запросив незнайомця пройти до відділу задля перевірки його особи. Втім, останній ігнорував законні вимоги поліцейського та продовжував конфліктувати. Як стало відомо згодом, чоловік несе службу в одному із прикордонних підрозділів", — повідомив відділ комунікації поліції.

У поліції повідомили, що дану подію зареєстровано у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Керівництвом поліції ініційовано службову перевірку з метою надання правової оцінки діям учасників інциденту.

Нагадаємо, 2 листопада помер боєць ЗСУ, якого побили у Чорноморську. Військовий майже 2 тижні перебував у лікарні у важкому стані.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...