UA | RU
17 травня 2023, 11:42

СБУ викрила блогерів, які "засвітили" роботу ППО у Києві

Фото: із відкритих джерел

Правоохоронці встановили особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ

Про це інформує RegioNews з посиланням на пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України встановила особи шістьох жителів столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ. У ніч на 16 травня вони здійснили несанкціоновану фото- та відеозйомку роботи української протиповітряної оборони та розмістили відповідні матеріали у соцмережах", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у СБУ, серед іншого – фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО.

У спецслужбі пояснили, що за лічені хвилини ці відео "підхопили" численні телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора.

Окрім того, кіберфахівці СБУ, як повідомляється, заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони.

За даними слідства, виявлені відеокамери перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур.

При цьому доступ до відзнятих файлів був відкритим для широкого кола "користувачів", які виклали відео нічної атаки на Київ у загальному доступі в Youtube, зазначили у СБУ.

Отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних повітряних ударів по столиці України, зауважили у спецслужбі.

Нагадаємо, раніше у КМВА повідомили, що переважну більшість повітряних цілей, якими росіяни атакували Київ вночі 16 травня, було знищено. Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
На Сумщині знешкодили ворожий дрон, знайдений в полі
21 вересня 2024, 20:10
Системи ППО, танки та артсистеми: як бійці СБУ нищать ворожу техніку
21 вересня 2024, 18:49
Росіяни вдарили КАБами по Сумах: пошкоджені будинки, є постраждалий
21 вересня 2024, 18:15
На Полтавщині вантажівка врізалась у кросовер: є постраждалий
21 вересня 2024, 17:32
ЗСУ вразили два військових арсенали на території Росії
21 вересня 2024, 16:58
З Іспанії до Львова намагалися провезти серед гуманітарки новий одяг з етикетками на мільйон
21 вересня 2024, 16:26
Внаслідок атак на Херсон та передмістя постраждали дві людини
21 вересня 2024, 15:50
На Донеччині локалізували масштабну лісову пожежу
21 вересня 2024, 15:25
На Львівщині прикордонники виявили контрабанду техніки Apple на 3 млн грн
21 вересня 2024, 14:27
Росіяни атакували енергооб'єкти у п'яти областях України: поранено енергетика
21 вересня 2024, 13:49