UA | RU
04 серпня 2020, 20:08

"Київському терористу" не обрали запобіжний захід

Адвокати підозрюваного запросили відвід судді
Адвокати підозрюваного запросили відвід судді
Фото: hromadske.ua

Київському терористу Сухробу Карімову не змогли обрати запобіжний захід, оскільки його адвокати запросили відвід судді.

Про це передає Telegram-канал PavlovskyNews, пише Regionews.

Захист підозрюваного попросив відвід судді оскільки, що він не розуміє української мови і просить лист зі звинуваченням російською. Суд задовольнив запит на переклад.

Відвід судді буде розглядатися 5 серпня. О 8.00 визначать склад суддів та призначать точний час засідання. Про це заявив прокурор Олександр Жила.

Представник прокуратури додав, що за час спілкування з обвинуваченим він не помітив неадекватності в його діях. Правоохоронці поки не вважають, що теракт міг бути замовним.

Як відомо, Карімов підозрюється у вчиненні терористичного акту (ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, 3 серпня у центрі Києва невідомий погрожував підірвати приміщення банку. Працівники поліції вели перемовини із терористом.

Пізніше з'явилось фото та інформація про особу терориста, ним виявився громадянин Узбекистану. Керівництво операції повністю взяло на себе СБУ, було введено в дію план ”Бумеранг”.

За даними ЗМІ, "київський терорист" вимагав 40 тисяч гривень. Силовики провели спецоперацію із знешкодження зловмисника і затримали "київського терориста". Пізніше стало відомо, що терорист з 10 років перебуває на обліку в психлікарні.

Сьогодні "Київському терористу" Карімову повідомили про підозру.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...