UA | RU
18 червня 2020, 13:41

Результату немає: під ОП вже десяту добу голодують побратими вбитого "Сармата"

Добровольці вимагають відправити у СІЗО підозрюваних у вбивстві
Добровольці вимагають відправити у СІЗО підозрюваних у вбивстві

У Києві під Офісом президента вже десятий день продовжують голодування побратими вбитого добровольця Олешко (Сармата). Вони вимагають відправити у СІЗО четверо підозрюваних у вбивстві - їх нещодавно выпустиили під домашній арешт.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Цензор.нет.

Також добровольці вимагають притягнути до відповідальності суддів, які звільнили підозрюваних під домашній арешт.

"Ми 10-й день голодуем. Наші вимоги не виконані. Ми дуже багато паперів написали. І не тільки ми. І не байдужі громадяни написали, юристи написали, багато громадських організацій написали. Були спрямовані і Вища рада правосуддя, і прокуратуру, і в Офіс Президента, і ДБР, і СБУ, щоб з'ясували, як так вийшло, що судді Вірченко, Днестрян і Богомолова випустили під домашній арешт за ст. 115 ч. 2 явного організатора, на якого є докази, та трьох учасників вбивства", - обурюються добровольці.

За їх словами, їх вимоги прості і розумні: повернути в СІЗО бандитів, які взяли участь у вбивстві Сармату і почати розгляд з суддями, теж все в законному руслі.

З цього епічного будівлі (Офіс президента – ред.) до нас ніхто не виходив. Нічого не говорив. Результату немає. Ми будемо голодувати до тих пір, поки не виконають наші вимоги", - заявляють голодувальники.

Добровольці вважають, що таким чином судді виписали "ліцензію на вбивство" українців, оскільки людина, яка вбила іншу людину за гроші розуміє, що "питання ціни 1,5-2 роки СІЗО максимум".

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Бердянську чоловік вистрілив в 43-річного місцевого жителя, громадського активіста і учасника АТО Віталія Олешко (позивний Сармат), після чого зник з місця події. Від отриманого тілесного ушкодження Олешко помер.

У вересні поліція затримала підозрюваного організатора вбивства Віталія Олешко Михайла Сігіду. 16 грудня був затриманий ймовірного замовника вбивства Сармата - 34-річний бізнесмен з Дніпра Євген Бродський. 7 лютого 2019 року у Львові поліція затримала ще одного фігуранта справи Сармата - Віктора Власюка, який, за даними слідства, є лідером злочинного угруповання Дніпра, колишній "торнадовець". Зараз він вже відбуває покарання за стрілянину в травні 2013 року, в кінці березня йому оголосили підозру у справі Сармата.

Раніше повідомлялось, 18 червня під Верховною Радою протестували близько 100 осіб з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...