UA | RU
15 вересня 2021, 08:26

Директора школи у Хмельницькому, де отруїлися 92 учні, хочуть відсторонити від обов'язків

Фото: Facebook

Після гучного випадку отруєння дітей в одній зі шкіл Хмельницького, туди з перевіркою завітали високопосадовці із Києва. Наслідком їх візиту стала рекомендація відсторонити керівника навчального закладу від роботи

Як передає RegioNews, про це повідомили в Офісі президента.

"За допущення таких випадків недобросовісного ставлення до своїх обов’язків і невиконання санітарних норм кухарями та персоналом, а також за відсутність належного контролю з боку керівництва винні нестимуть реальну відповідальність", - зазначила заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська.

За її словами, директора школи, у якій отруїлися діти, рекомендовано відсторонити від виконання обов’язків. Крім того, буде проведена перевірка отримання санітарних книжок працівниками харчоблоку та наявності всіх необхідних аналізів і обстежень.

Наразі у школі працює комісія, яка встановлює всі деталі отруєння. Раніше повідомлялось, що причиною став збудник золотистого стафілокока.

"Встановлено джерело збудника інфекції - у 4 працівників харчоблоку виявлено золотистий стафілокок, який також був знайдений у трьох зразках відібраних страв і у 27 зразках змивів", - зазначив головний санлікар Ігор Кузін.

За словами Кузіна, у деяких дітей під час обстеження виявили коронавірус. Наразі нових випадків не встановлено, а 8 перехворілих дітей вже виписали з лікарні.

Раніше повідомлялось, що Міністерство освіти і науки планує провести комплексну перевірку всіх закладів освіти Хмельницької області щодо дотримання санітарного регламенту.

Нагадаємо, що отруєння у шкільній їдальні Хмельницького сталося 8 вересня. У Департаменті освіти і науки Хмельницької міськради вирішили, що освітній процес з 9 вересня у початковій школі та дошкільному підрозділі буде здійснюватися за допомогою використання технологій дистанційного навчання.

11 вересня через масове отруєння школярів початкових класів, що сталося у Хмельницькому, 39 батьків учнів звернулися до поліції.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
На Волині затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну десятки російських книг
19 вересня 2024, 19:44
Ворог вдарив по селищу Вільча на Харківщині: у свій день народження загинув місцевий чоловік
19 вересня 2024, 19:13
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25
Росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для людей похилого віку у Сумах: є поранені
19 вересня 2024, 17:56
У Херсоні внаслідок атаки ворожого дрона важко поранений медпрацівник
19 вересня 2024, 17:23
На Хмельниччині зафіксували випадки екзотичної хвороби, яку переносять комарі
19 вересня 2024, 17:16
На Прикарпатті працівницю психоневрологічного інтернату підозрюють у побитті підопічної
19 вересня 2024, 16:52
Росіяни двічі за день обстріляли медзаклад на Сумщині, є поранені
19 вересня 2024, 16:36
В Ужгороді мобілізували весь технічний персонал театру МУР: коментар ТЦК
19 вересня 2024, 16:17