UA | RU
04 липня 2024, 12:19

Удари по Херсонщині: у поліції розповіли про руйнування інфраструктури кількість жертв та поранених цивільних

фото: Нацполіція

Протягом минулої доби російські війська вкотре підступно обстріляли деокуповані громади Бериславського, Каховського і Херсонського районів із реактивних систем залпового вогню, артилерії, танків, авіації, а також БпЛА. Внаслідок атак одна людина загинула, ще семеро дістали поранення

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на пресслужбу Національної поліції в Херсонській області.

Під вогневими ударами противника перебували Херсон, Антонівка, Садове, Станіслав, Приозерне, Олександрівка, Микільське, Комишани, Томина Балка, Бургунка, Тягинка, Дудчани, Качкарівка, Золота Балка, Монастирське, Миколаївка, Одрадокам’янка, Зміївка, Львове та Козацьке.

"В результаті обстрілів поліція зафіксувала пошкодження 59 приватних та двох багатоквартирних будинків, медичного та навчального закладів, чотирьох господарських будівель, газопроводів та чотирьох автомобілів, серед яких службові автомобілі поліції та медиків", - йдеться у повідомленні.

Із реактивних систем залпового вогню війська РФ вдарили по Приозерному. Поранено трьох чоловіків віком 19, 42 та 47 років, у всіх мінно-вибухові травми, контузії та уламкові поранення різних частин тіла. Також селище обстріляли з артилерії, що призвело до пошкодження трьох будинків та пожежі у лісосмузі.

Вночі з РСЗВ росіяни обстріляли і Одрадокам’янку, 67-річна місцева жителька отримала вогнепальні поранення ніг.

З авіації противник наніс удари 11 керованими бомбами по Садовому, Бургунці та Козацькому. Потужними вибухами значно пошкоджено навчальний заклад, два багатоповерхові та 15 приватних будинків, знищено чотири житлові будинки.

У Томиній Балці артилерійським вогнем пошкоджено сім приватних будинків. Також пошкоджено житлові будинки у Станіславі, Золотій Балці та Комишанах.

Росіяни атакували дронами типу "FPV" Олександрівку та Станіслав, вибухами пошкоджено два приватні будинки.

У Високопільській громаді під час пожежі у житловому будинку, викликаної через необережне поводження з вогнем, здетонував невстановлений вибухонебезпечний предмет. Травмувалися двоє чоловіків віком 27 та 37 років, які намагалися самотужки загасити пожежу. В обох уламкові поранення.

Антонівку військові окупаційної армії атакували з артилерії та скидали боєприпаси з дронів на житлові квартали. У селищі пошкоджено понад 20 приватних будинків, газопроводи та господарські споруди.

Упродовж доби росіяни били з артилерії по Дніпровському району Херсона. На світанку в результаті атаки пошкоджено два приватні будинки, відбулася пожежа, отримала вибухову травму та уламкове поранення ноги 54-річна жінка.

Вдень на подвір’ї будинку отримали поранення двоє місцевих жителів. У 67-річного чоловіка діагностували черепно-мозкову травму, контузію, уламкові поранення тулуба, рук та ніг. У 85-річної постраждалої травматична ампутація гомілок, уламкові поранення та черепно-мозкова травма. Незважаючи на зусилля лікарів, ввечері того ж дня літня жінка померла, її травми виявилися занадто тяжкими.

Ввечері російські військові скинули боєприпас із дрона прямо на житловий квартал, вибухом пошкоджено цивільний автомобіль.

З артилерії противник бив по Таврійському мікрорайону міста, обстріл спричинив пожежу сухостою.

Після опівночі війська РФ відкрили артилерійський вогонь по центральній частині Херсона. В епіцентрі цієї атаки опинився медичний заклад, де пошкоджено хірургічний корпус та опікове відділення. Уламками пошкоджено три автомобілі, серед яких службовий автомобіль поліції.

На світанку обстріли центру поновилися, пошкоджено багатоквартирний будинок. Також у прибережній зоні обстріл спричинив пошкодження та пожежу у приватному будинку.

На місцях ворожих "прильотів" працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

Нагадаємо, внаслідок російського обстрілу Херсона вранці 3 липня постраждала жінка.

Також повідомлялося, що вдень 3 липня російські війська знову обстріляли Херсон. Внаслідок ворожої атаки постраждали двоє місцевих жителів.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого "Шахеда", яка не здетонувала
06 липня 2024, 19:34
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: чоловік загинув, його дружина поранена
06 липня 2024, 18:40
ДТП на Рівненщині: маршрутку рознесло вщент, 14 загиблих
06 липня 2024, 17:43
У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток
06 липня 2024, 17:29
Окупанти обстріляли громаду на Дніпропетровщині: загинула жінка
06 липня 2024, 16:47
У Дніпрі завершили розбір завалів багатоповерхівки, по якій росіяни вдарили ракетою 28 червня
06 липня 2024, 16:22
Окупанти не припиняють обстрілювати Херсонщину: є загиблий та поранена
06 липня 2024, 15:51
У Львові затримали скандального експрокурора та його тещу-адвокатку: вона "заробляла" на ухилянтах
06 липня 2024, 15:15
ДТП на трасі в Миколаївській області: 9 постраждалих, серед них – 5 дітей
06 липня 2024, 14:20
Врятував дружину, а сам не встиг вибратися: на Чернігівщині сталася смертельна пожежа
06 липня 2024, 13:39