UA | RU
01 листопада 2023, 14:16

У Херсоні затримали адвоката з "адміністрації Сальдо"

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала адвоката рашистів, який переписував майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо"

Як інформує RegioNews, про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Повідомляється, що місцевий адвокат після окупації міста підтримав російських загарбників, а згодом влаштувався до місцевої окупаційної адміністрації РФ, де став керівником створеного агресором "бюро технічної інвентаризації".

"За наявними даними, колаборанта призначили на цю "посаду" за особистої протекції гауляйтера Сальдо", - уточнюють в СБУ.

На псевдопосаді адвокат "перереєстровував" майно захопленого загарбниками Херсонського морського порту на "баланс" окупаційного "мінтранспорту РФ".

Також він брав безпосередню участь у незаконній "інвентаризації" місцевого комунального підприємства "Міське дорожнє управління" та передачі окупантам його основних фондів. Крім того, колаборант закликав місцевих жителів вступати до лав загарбницьких органів РФ, за що обіцяв російську "зарплату" та лояльне ставлення з боку рашистів, - йдеться в повідомленні СБУ.

Після звільнення Херсона зрадник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцеперебування, затримали і повідомили про підозру в пособництві державі-агресору.

Затриманому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що у Запоріжжі затримали агента фсб, який встановив вебкамери на дорогах, щоб шпигувати за ЗСУ. Ворожий агент збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки і військових Сил оборони, які відправлялися на передову.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...