UA | RU
07 серпня 2023, 08:40

Ворог кілька разів за ніч бив по центру Херсона: загинула жінка, багато поранених

фото: Херсонська обласна прокуратура

Російські загарбники у ніч на 7 серпня тричі обстрілювали Херсон. Є загиблі та поранені

Як передає RegioNews, про це голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Телеграмі.

"Тяжка ніч для Херсона… Російська армія продовжила крити вогнем оселі херсонців у центральній частині міста. Близько 00:50 окупанти обстріляли житловий будинок", - розповів він.

За інформацією голови ОВА, у 8 мешканців діагностували ситуаційно-невротичну реакцію. До лікарні шпиталізували одну маломобільну особу.

"Під час гасіння пожежі, спричиненої ворожим ударом, постраждали двоє рятувальників. Їх доставили до медзакладу із загальним перегріванням тіла", - йдеться у повідомленні.

При цьому, за словами чиновника, через пів години обстріли продовжилися. Внаслідок влучання артснаряда в оселю загинула 59-річна жінка, у 60-річного чоловіка – контузія.

А близько 03:15 армія рф знову атакувала будинок. Поранено 93-річну жінку. З мінно-вибуховою травмою та контузією її шпиталізували.

Також, як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, унаслідок нічного обстрілу окупантами Херсонщини є загибла та поранені - розпочато провадження.

За даними слідства, 7 серпня близько 00:05 російські війська вкотре обстріляли місто Херсон. Снаряди поцілили у приватний та багатоквартирний будинок, виникли пожежі.

"Під завалами приватного будинку загинула жінка. Через нічний обстріл обласного центру щонайменше сім містян травмовано. Дані уточнюються", - зазначається у повідомленні.

Також 6 серпня близько 21:10 окупанти завдали артилерійського обстрілу по селу Ольгівка Бериславського району. Постраждало двоє місцевих жителів, одного з них госпіталізовано.

Нагадаємо, як повідомлялося, на Херсонщині через російський обстріл 6 серпня у селищі Микільське отримали поранення двоє літніх людей.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...