UA | RU
02 вересня 2022, 15:42

На Харківщині вже завершили збирання зернових і зернобобових — ОВА

Фото: kharkivoda.gov.ua

Аграрії Лозівського та Харківського районів повністю завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур

Такі дані надали у Департаменті агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації, передає RegioNews.

В Департаменті нагадали, що жнива проходять у п'яти районах Харківської області: Богодухівському, Красноградському, Лозівському, та на підконтрольних територіях Харківського та Чугуївського районів.

"Ранні зернові та зернобобові культури зібрано на площі 319 тис. га (91%), намолочено 1153 тис. тонн зерна при середній урожайності 36,2 ц/га", - йдеться у повідомленні.

Сілгосппідприємства Лозівського району завершили жнива культур ранньої групи та зібрали понад 260 тисяч тонн зерна з площі 68 тис. га при середній урожайності 38,3 ц/га.

Аграріями Харківського району намолочено 50 тис. тонн ранніх зернових на 16 тис. га при середній врожайності 31,3 ц/га. Тут також завершили жнива ранніх зернових.

Найвищу урожайність ранніх зернових та зернобобових культур мають аграрії Богодухівщини – 43 ц/га. Тут зібрали зерно із 72% площ.

На полях області працювало понад 157 зернозбиральних комбайнів та для перевезення зерна були задіяні 266 одиниць транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що протягом минулої ночі ворог продовжив обстрілювати Харків та населені пункти області.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...