UA | RU
27 вересня 2021, 15:46

Бездіяльність Терехова привела Харків до колапсу вже на старті нової хвилі COVID-19, - експерт

Фактичне безвладдя, яке спостерігається сьогодні в Харкові, коли в.о. мера Ігор Терехов зайнятий виключно підготовкою до виборів, призвело місто до медичного колапсу на старті нової хвилі COVID-19

Про це в блозі на власній сторінці у "Фейсбуці" написала політичний експерт Яніна Соколовська.

За її словами, в харківських лікарнях вже зараз на 90% заповнені всі місця для ковід-хворих. "Резерву немає. Нових пацієнтів везуть в районні лікарні, хоча в області в цілому ситуація нічим не краща - вона стабільно в лідерах за темпами захворюваності", - зазначила експерт.

Соколовська також нагадала, що навесні цього року "Харків вже пережив колапс міської медицини, лікарні не були підготовлені до напливу ковід-хворих. Але зараз там з колапсу починають! Саме Харків виділився серед усіх обласних центрів неготовністю місцевої системи охорони здоров'я до нової хвилі пандемії. Але ж ця хвиля ще навіть толком і не почалася, офіційно країна в "жовтій" зоні".

"Як таке стало можливо, якщо і сумний досвід є, і кошти на підготовку були виділені?

А це і є приклад того, до чого призводить фактичне безвладдя і у що воно обходиться людям.

В.о. мера Харкова Ігор Терехов явно був зайнятий виключно своєю підготовкою до виборів міського голови – він хоче позбутися приставки в.о. Цю підготовку він розумів як дорогу піар-кампанію, а не як повноцінне і відповідальне виконання обов'язків глави міста, хоч і тимчасового. А піар в його поданні - це роздача обіцянок направо-наліво без навіть натяку на їхнє виконання", - написала експерт.

За словами Соколовської, "десятки, якщо не сотні, мільйонів гривень пішли на рекламу, порожні замовні сюжети, публікації та іншу мішуру. На медицину у Терехова грошей просто не залишилося".

"Терехов, можливо, серйозніше поставився б до своїх обов'язків, якби не відчував за спиною підтримку куратора регіональної політики в Офісі Кирила Тимошенка. Той явно зробив ставку на Терехова як на перспективного кандидата в мери Харкова, готового співпрацювати з центральною владою. І, звичайно, прорахувався. Тому що Терехов афільований тільки зі своїм "давнім покровителем" Арсеном Аваковим, а у того доріжки з Офісом давно і міцно розійшлися. І йому не потрібно, щоб Терехов займався містом, йому потрібно, щоб Терехов займався його справами в місті. Що Терехов і робить", - написала експерт.

"А Зеленський, - продовжила Соколовська, - Терехову не указ. Обіцянки і клятви в лояльності – так Терехов і в Харкові багато чого обіцяє, але нічого не робить. Це, зокрема, видно по готовності міста до ковіду і незрозуміло куди витраченими коштами на медицину".

"Часу передумати в ОП залишилося зовсім мало - перший тур виборів у Харкові 31 жовтня.

А передумати треба б. Харковом управляє некомпетентний персонаж, який, прикриваючись Офісом, розраховує залишитися на чолі міста на п'ять років. В ОП повинні, як мінімум, дати чесну оцінку "господарнику" Терехову. Тому що провал з підготовкою міста до ковіду – це пряма загроза здоров'ю і життю людей. І люди більшу частину відповідальності за це покладуть на центральну владу. Між іншим, Терехов поспішить це зробити першим, коли масштаби чергової медичної катастрофи в Харкові стануть абсолютно очевидні", - підсумувала Соколовська.

Нагадаємо, на сьогодні Харків і Харківська область є антилідерами з поширення COVID-19. В останні дні на Харківщині фіксується найбільша по Україні кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19 і смертей від ускладнень.

Раніше народний депутат Юлія Світлична закликала уряд терміново втрутитися в ситуацію з поширенням COVID -19 на Харківщині, оскільки місцева влада не в змозі самостійно виконувати свої функції.

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
На Буковині священник УПЦ МП заблокував дорогу співробітниками ТЦК: військові прокоментували
05 жовтня 2024, 18:25
У Києві чоловік задушив свою подругу та вкрав її автомобіль
05 жовтня 2024, 17:51
Стало відомо про ще один випадок страти росіянами полонених українських військових
05 жовтня 2024, 17:16
Керівницю МСЕК, у якої знайшли майже 6 млн доларів, затримали та оголосили їй підозру
05 жовтня 2024, 16:41
У 123 бригаді тероборони підтвердили смерть комбата Ігоря Гриба
05 жовтня 2024, 16:20
СБУ проводить перевірки у Сумах: що потрібно знати містянам
05 жовтня 2024, 15:21
Росіяни намагаються сховати техніку та військових у Маріуполі у "безпечні місця"
05 жовтня 2024, 14:46
На Донеччині був збитий російський літак
05 жовтня 2024, 14:16
Залужний висловив свою позицію щодо мобілізації чоловіків віком 18-25 років
05 жовтня 2024, 13:36
У Костянтинівці на Донеччині запроваджують 20-годинну комендантську годину
05 жовтня 2024, 13:12