UA | RU
25 вересня 2021, 14:16

Терехов почав своє висунення в мери Харкова зі скандалу: охорона силою не пускала журналістів на партконференцію

Сьогодні, 25 вересня, в Харкові на конференції Партії "Блок Кернеса – Успішний Харків" в.о. міського голови Ігор Терехов був висунутий кандидатом на дострокових виборах мера 31 жовтня. При цьому на конференцію не допускали журналістів і спостерігачів, а проти деяких була застосована фізична сила

Як повідомляє кореспондент RegioNews, партійна конференція пройшла у нещодавно відкритому після реставрації концертному залі "Україна", під яким зібралося багато журналістів різних харківських видань.

Акредитація на цей захід партія "Блок Кернеса - Успішний Харків" проходила тільки 20 вересня протягом всього 4 годин, після чого нікому з журналістів не дали можливості акредитуватися.

Незважаючи на пряму вимогу Виборчого кодексу України, проводити виборчий процес публічно і відкрито, організатори конференції пускали в зал тільки "своїх" журналістів. Усіх інших представників преси та громадських організацій до зали не пропускали невідомі чоловіки спортивної зовнішності та представники охоронної фірми "Бріг".

Зокрема, в зал не були допущені журналіст і оператор ЗМІ "Госпром" і "Правовий контроль". Також не був допущений офіційний спостерігач від громадської організації "Центр контролю виборчих програм". При цьому до журналістів програми "Цена вопроса" і "Госпром" застосували фізичну силу.

В результаті журналісти для забезпечення їх законних прав викликали до концертного залу "Україна" поліцію і написали заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів і перешкоджання здійснення виборчого права. Заяви були зареєстровані в органах правопорядку.

Керівник департаменту преси та інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко на прохання журналістів забезпечити дотримання їхніх прав відповів, що нічим не може допомогти, оскільки це не міський захід, а партійний.

На самій партконференції Терехова висунули кандидатом в мери одноголосно, журналісти так і не змогли поставити йому питання. Також журналістам не дали можливість задати свої питання Терехову і після його виходу з концертного залу. Терехов відмовився відповідати на питання, сів в автомобіль і відразу поїхав.

Традиційного брифінгу для ЗМІ після конференції також не було.

Нагадаємо, 13 травня охоронці Терехова напали на журналіста RegioNews Іллю Колтунова. Напад стався під час зустрічі в.о. мера Харкова з жителями Салтівського житлового масиву. Журналіста, який спробував поставити в. о. мера питання, штовхали і відбирали мікрофон охоронці Терехова Олександр і Сергій Власенко, яких згодом в. о. мера нагородив грамотами та подяками.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
У Костянтинівці на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу поранені п'ятеро людей
20 вересня 2024, 16:08
Ракетна атака по Одесі: ОВА оприлюднила перші дані про наслідки та постраждалих
20 вересня 2024, 15:46
У Запоріжжі стався вибух у лікарні — що відомо
20 вересня 2024, 15:36
У Києві викрили родину "фермерів", які вирощували канабіс та продавали його у трьох областях
20 вересня 2024, 15:27
НАЗК повідомило результати перевірки щодо звільненого з СБУ зі скандалом Іллі Вітюка
20 вересня 2024, 15:01
У Сумах затримали чоловіка, який мародерив у пансіонаті для літніх людей після авіаудару
20 вересня 2024, 14:33
Вбивство на АЗС у Києві: затриманому обрали запобіжний захід
20 вересня 2024, 14:02
На Полтавщині перекинулась фура: водія та пасажира деблокували рятувальники
20 вересня 2024, 13:48
Військовим, посадовцям та працівникам критичної інфраструктури України заборонили використовувати Telegram
20 вересня 2024, 13:32
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05