UA | RU
22 липня 2021, 14:22

Терехов розпорядився зняти з міськради меморіальну дошку Кернесу, встановлену харків'янами

В.о. мера Харкова Ігор Терехов наказав зняти з будівлі Харківської міської ради меморіальну дошку Геннадію Кернесу

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив депутат Харківської міськради від ОПЗЖ Анатолій Родзинський, який був одним з ініціаторів встановлення дошки.

За словами Родзинського, більше ніж за 7 місяців з моменту смерті Кернеса, міська влада "не знайшла часу і грошей, щоб повісити йому меморіальну дошку на будівлі міськради".

"У мене з Кернесом було різне бачення розвитку Харкова, ми були опонентами з багатьох питань, але за нього на двох крайніх виборах голосувало дві третини харків'ян! Тому я та інші небайдужі харків'яни, вирішили взяти справу в свої руки і самі повісили пам'ятну дошку тричі меру Харкова Геннадію Кернесу", - повідомив депутат.

За його словами, він це зробив як "знак поваги до харків'ян та їхнього вибору! І просто людського ставлення до померлого мера!".

Однак, зазначив Родзинський, дошка Кернесу втрималася на будівлі не більше години. "Я вважаю, що тільки Ігор Терехов міг дати вказівку зняти меморіальну дошку Геннадію Кернесу з будівлі міськради Харкова! І їм за це не соромно..." – обурився депутат.

Нагадаємо, багаторічний мер Харкова Геннадій Кернес помер 16 грудня 2020 року в Берліні. В даний час обов'язки мера виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов. За останні кілька місяців Терехов неодноразово виступав з ініціативою увічнення пам'яті Кернеса, але єдине, що було зроблено для цього – на сесії Харківської міськради 14 липня Кернесу було посмертно присвоєно звання "Почесного харків'янина".

Багато експертів вважають, що Терехов свідомо затягує розгляд питання про увічнення пам'яті Кернеса, щоб отримати для себе максимальну вигоду перед виборами міського голови, які призначені на 31 жовтня.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...