UA | RU
21 квітня 2021, 21:00

У Харкові відпустили близько 50 "тітушок”, яких сьогодні затримала СБУ

Стосовно одного із зловмисників відкрили кримінальну справу
Стосовно одного із зловмисників відкрили кримінальну справу
Фото: Нацполіція

У Харкові правоохоронці відпустили громадян, автобуси з якими зупинили вранці 21 квітня на під’їздах до міста за підозрою в намірах організації провокацій. Після перевірок та взяття пояснень їх відпустили.

Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області, передає RegioNews.

Відомо, що автобуси рухалися із Донецька, Дніпра та Полтави. Затримання відбувалися в рамках масштабних антитерористичних навчань на території області.

Близько 05:30 співробітники відділення поліції № 1 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області поліції на посту "Валки” спільно з патрульними поліцейськими та співробітниками Управління СБУ в Харківській області зупинили автобус "Мерседес”, в якому знаходилось 16 чоловіків”, - йдеться в повідомленні.

Близько 06:30 правоохоронці на в’їзді до міста Ізюм зупинили мікроавтобус "Мерседес Спринтер” з 18 особами.

Крім того, о 07:20 на перетині доріг М-18 та М-29 співробітники поліції та СБУ зупинили ще один автомобіль "Мерседес Спринтер”, в якому знаходилось 19 осіб спортивної статури.

Усіх громадян, які перебували у трьох автобусах, правоохоронці доставили до територіальних підрозділів поліції для подальшої перевірки, встановлення осіб та мети прибуття до регіону. В ході даних заходів поліцейські з’ясували, що 19 чоловіків віком від 21 до 50 років є мешканцями міста Дніпра. Під час перевірки другої групи молодиків віком від 23 до 47 років з’ясувалося, що всі вони прибули з Полтави та Полтавської області”, - розповіли в Нацполіції.

Там додали, що у 38-річного мешканця Полтави вилучили предмет, схожий на телескопічну палицю та ніж. За цим фактом слідчі відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Третя група осіб віком від 20 до 58 років прямувала з Луганщини. Її учасники є мешканцями Лісічанська та Севєродонецька. У всіх громадян під час огляду заборонених до обігу предметів та речей не виявлено. Даних про їх причетність до кримінальної діяльності працівники поліції під час перевірки не встановили”, - розповідають правоохоронці.

Поліцейські провели з ними профілактичні бесіди щодо недопустимості вчинення правопорушень, після чого вони були відпущені.

Нагадаємо, на Харківщині СБУ затримала автобуси з "тітушками", понад 60 зловмисників хотіли дестабілізувати ситуацію і створити "картинку для росЗМІ".

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...