UA | RU
16 березня 2021, 15:08

НСЗУ затримала "ковідні надбавки" медикам у регіонах за лютий

Степанов пригрозив "кримінальними справами"
Степанов пригрозив "кримінальними справами"
Фото з Facebook-сторінки Ольги Кобевко

Міністру Степанову в прямому телеефірі поскаржилися медики Чернівецької обласної лікарні, які працюють з хворими на коронавірус, не отримали "ковідні" надбавки за лютий.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Чернівецька лікарка Ольга Кобевко в прямому ефірі поцікавилася у міністра причинами затримки виплат "ковідних коштів", Максим Степанов запевнив, що кошти перераховуються.

Це в нас відбувається таке, в деяких районах. Ми перераховуємо кошти з урахуванням усіх надбавок. Ці 300%... Яким чином ми будемо реагувати? Ми вже почали реагувати. Тобто, всі звіти від кожної лікарні, яким перерахована така-то сума коштів, яка повинна враховувати, в тому числі, таку підвищену заробітну плату. Те, що не підвищена заробітна плата, буде закінчуватися кримінальними справами. Крапка, – сказав Степанов.

Насправді, як з’ясувало Суспільне.Буковина, Національна служба здоров'я України ще не перерахувала гроші медзакладам.

За словами головного лікаря Чернівецької обласної лікарні Сергія Цинтара, "ковідні" надбавки за лютий не виплатили, бо не отримали гроші від Національної служби здоров’я. За січень з медиками розрахувалися.

У Хотинській районній лікарні також не отримали гроші за лютий, втім з медиками розрахувалися із залишків "ковідних пакетів", які отримали раніше. Працівникам платять надбавки до 300% за роботу з інфікованими пацієнтами. Про це сказав виконувач обов'язків головного лікаря Сергій Солодкий. За його словами, гроші щомісяця надходять у різний час.

За словами директора обласного департаменту охорони здоров'я Олега Чорного, НСЗУ може виплачувати гроші з затримками. Водночас пояснює, що керівники медзакладів самостійно вирішують, як розпоряджатися коштами. Наприклад, чи першочергово виділяти гроші на ліки, чи на виплати лікарям.

Гроші за лютий мають надійти на рахунки медзакладів найближчим часом. Наприкінці кожного місяця лікарні звітують про кількість пролікованих пацієнтів, після чого отримують кошти, сказала Суспільному прессекретарка НСЗУ Христина Петрик.

Як повідомлялося, ще 3 березня у Франківській лікарні не вистачає грошей на 300% доплати медикам. За гроші від НСЗУ лікарня закуповує ще харчування і медикаменти для хворих.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
У Дніпрі пролунали вибухи — ворог атакує "Шахедами"
03 липня 2024, 08:49
Росіяни обстріляли Херсон, отримала поранення місцева жителька
03 липня 2024, 08:19
Доба на Херсонщині: під ворожим вогнем опинилися 27 населених пунктів, є загиблий та поранені
03 липня 2024, 08:01
Генштаб оновив дані про втрати РФ: скільки окупантів ліквідовано станом на 3 липня
03 липня 2024, 07:29
Росіяни обстрілювали вісім населених пунктів Запорізької області, поранена людина
03 липня 2024, 07:15
Влаштовують окупантам пекло: в ГУР показали нічні полювання "привидів"
03 липня 2024, 06:47
Експосадовця Вінницької ОВА судитимуть за хабар за дозвіл на виїзд з України
03 липня 2024, 06:12
На кар’єрі на Вінниччині втопилася дівчина
03 липня 2024, 05:00
Що робити, якщо людина впала на колії у метро — інструкція від Київського метрополітену
03 липня 2024, 04:23
У ставках на Житомирщині потонули юнак і чоловік
03 липня 2024, 03:40