UA | RU
11 лютого 2021, 15:52

Школи Чернівців та двох районів Буковини рекомендують перевести на "дистанційку" через ковід

У самому обласному центрі дозволяють дистанційно навчатися вже завтра – через негоду
У самому обласному центрі дозволяють дистанційно навчатися вже завтра – через негоду
Фото з відкритих джерел

На обласній комісії з питань ТЕБ та НС рекомендували перевести школи у громадах Заставнівського та Сторожинецького районів і у Чернівецькій ОТГ на дистанційну форму навчання через стрімке зростання захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на ІА АСС.

У Чернівецькій області більш ніж удвічі зросла кількість учнів та вчителів, які хворіють COVID-19.

Як повідомила директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан, сьогодні про це йшлося на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Ми прозвітували про рівень захворюваності по закладам освіти - і по садочках, і по школах, і по закладах профтехосвіти. Вислухали рекомендації головного санітарного лікаря щодо організації форм навчання, вислухали рятувальників, які доповіли про погіршення погодних умов. Тому було прийнято рішення у тих територіальних громадах, а це в основному громади колишнього Сторожинецького, Заставнівського районів та міста Чернівці, рекомендувати керівникам перевести з понеділка здобувачів освіти на дистанційну форму навчання, - сказала головна освітянка області.

Вона зазначила, що рівень захворюваності на коронавірус почав зростати швидкими темпами. Зокрема, за тиждень кількість хворих учнів та вчителів зросла більш ніж удвічі.

За тиждень по садочках кількість хворих працівників збільшилася на 24 особи і станом на сьогодні їх уже 51. А по школах захворіло вже 62 вчителя і 65 учнів, а це, відповідно, на 39 і 45 більше, ніж минулого тижня. І, чесно кажучи, у нас ще до сьогоднішнього засідання комісії з питань ТЕБ та НС, закрилися деякі заклади дошкільної освіти... А школи у семи територіальних громадах уже були переведені на дистанційне навчання, - додала Людвига Цуркан.

Тим часом деякі освітні заклади у Чернівцях у п’ятницю, 12 лютого, навчатимуться на дистанційній формі через складні погодні умови в області. Про це у коментарі molbuk.ua повідомила в.о. керівника управління освіти Чернівецької міськради Ірина Застанкевич. Чиновниця зауважила, що рішення про форму роботи кожна школа ухвалює самостійно на своїх педагогічних радах.

Справді, завтра несприятливі погодні умови. Мороз, ожеледиця та ще й діти хворіють. Керівники деяких закладів уже цікавилися, чи можна перейти на дистанційне навчання на п’ятницю. Ми відповіли, що можна, - додала Ірина Застанкевич.

За словами чиновниці, деякі заклади вже повідомили, що переходять на завтра на "дистанційку".

Раніше повідомлялося, що сьогодні за добу виявили більше п'яти тисяч нових випадків коронавірусу в Україні. Найбільша кількість нових випадків - в Івано-Франківській та Вінницькій областях.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...