UA | RU
18 серпня 2020, 15:09

ДП "Енергоатом" не допустив НАЗК до проведення перевірки

Це вперше, коли фахівців агентства не допустили кудись з перевіркою
Це вперше, коли фахівців агентства не допустили кудись з перевіркою
Фото: Facebook

Державне підприємство "НАЕК "Енергоатом" заблокувало позапланову антикорупційну перевірку, яку мало провести Національне агентство з питань запобігання корупції.

Як повідомляє RegioNews, про це передає пресслужба НАЗК.

НАЗК отримало низку повідомлень про можливі порушення на "Енергоатомі" від громадських організацій, народних депутатів, фізичних осіб та ЗМІ. Саме тому було розпочато антикорупційну перевірку підприємства. Проте наших фахівців просто не пустили на територію компанії", - зазначає голова НАЗК Олександр Новіков.

Фахівці НАЗК склали акт про недопуск до перевірки, який підписав в.о. президента підприємства Петро Котін. Отже, він підтвердив, що підприємство свідомо перешкоджає перевірці.

У зв’язку з цим НАЗК внесе Котіну відповідний припис. У випадку повторного недопуску буде складений адміністративний протокол про невиконання законних вимог НАЗК.

"Це перший випадок, коли НАЗК не допускають до проведення перевірки. Зважаючи на це, припускаємо, що на підприємстві існують системні порушення в організації роботи щодо запобігання корупції. Прояви цих порушень можуть впливати на інтереси 35 тисяч працівників цього підприємства та безпеку всієї галузі атомної енергетики", - додав Новіков.

Загалом НАЗК у 2020 році було проведено 138 антикорупційних перевірок, у тому числі в Міністерстві внутрішніх справ України, Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Національному банку України та Державній екологічній інспекції, яка самостійно запросила фахівців НАЗК.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції розкритикувало підписаний президентом Володимиром Зеленським закон про гральний бізнес, оскільки це створить корупційні ризики.

Також повідомлялося, що НАЗК перевірить мільйонні доходи заступника Малюськи. У своїй декларації він вказав кілька об'єктів нерухомості та люксові автомобілі.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Навчальний рік у школах Львова розпочнеться раніше — рішення влади
05 липня 2024, 13:43
В Одесі три працівниці кав'ярні готували масований російський удар по військовій інфраструктурі
05 липня 2024, 13:38
На Дніпропетровщині викрили 17-річного шахрая, який продавав неіснуючі гаджети
05 липня 2024, 13:12
В Сумах сталася масштабна пожежа
05 липня 2024, 13:00
Окупанти обстріляли у Херсоні комунальне підприємство: є поранені
05 липня 2024, 12:46
У Дніпрі через знеструмлення зіткнулися два трамваї
05 липня 2024, 12:39
Обладнання від БФ молодіжної ініціативи "Надія" і Фонду Дениса Парамонова отримали лікарні на передовій
05 липня 2024, 12:27
Працівниці медзакладу на Житомирщині загрожує в'язниця за махінації з закупівлями
05 липня 2024, 12:09
На Луганщині російський військовий зґвалтував і вбив двох дівчат
05 липня 2024, 11:57
Жорстке затримання чоловіка у Чернівцях: омбудсмен звернувся до керівників поліції та ДБР
05 липня 2024, 11:53