UA | RU
29 травня 2020, 18:02

Фонд держмайна повернув "Центренерго" під контроль держави

Попереднє керівництво компанії приховувало від держави дані аудиту
Попереднє керівництво компанії приховувало від держави дані аудиту
Фото: Telegram

Фонд державного майна України повернув "Центренерго" під контроль держави, а наглядова рада підприємства призначила виконувачем обов'язків гендиректора компанії Олександра Корчинського.

Про це у Facebook повідомив голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко, передає RegioNews.

За його словами, повернення компанії відбулося в результаті одноденної блискавичної операції, не зважаючи на дуже сильний спротив.

Сьогодні ми повернули під контроль держави "Центренерго". Незважаючи на весь спротив: судовий тролінг, неодноразове мінування будівлі Фонду Держмайна, тиск на Наглядову раду "Центренерго". Ми зробили висновки після минулої невдалої спроби призначити нового керівника компанії, і провели одноденну блискавичну операцію: рішення суду, збір наглядової ради, внесення змін до реєстру та представлення нового керівника "Центренерго" Олександра Корчинського. Все це – сьогодні, буквально за 4-5 годин", - написав Сенниченко.

Він додав, що попереднє керівництво "Центренерго" приховувало від дані аудиту, тому Фонд держмайна не має інформації про стан справ на підприємстві.

Все, що в нас є – це великі підозри, що не все гладко. Я думаю, якби все було гаразд, то не треба було б мінувати Фонд, аби лише не зібралася наглядова рада", - повідомив він.

Сенниченко наголосив, що Фонд держмайна робить все для того, щоб "Центренерго" перетворилося з чорної діри українського бюджету на двері до економічного розвитку та інвестицій, так як, за його словами, з 2004 року там зникли близько 100 мільярдів гривень.

Нагадаємо, про зміну керівництва "Центренерго" вперше повідомили в Кабміні 26 лютого. Після цього люди Коломойського заблокували офіс держкомпанії, щоб не допустити на підприємство новий менеджмент.

Також повідомлялося, що олігарх Ігор Коломойський перевіз головний офіс "Центренерго" і всю документацію до одного із санаторіїв в селі Рудики Обухівського району.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43
На Житомирщині легковик зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих 4-річний хлопчик
04 липня 2024, 18:30
Протест проти ТЦК у Ворохті — в Івано-Франківському військкоматі прокоментували ситуацію
04 липня 2024, 18:21
Відключення світла 5 липня: графіки будуть діяти впродовж всієї доби
04 липня 2024, 18:09
Уже 2 мільйони українців оновили свої дані у застосунку Резерв+, — Міноборони
04 липня 2024, 17:53
На Полтавщині вантажівка злетіла з дороги в річку, водій загинув
04 липня 2024, 17:20
П'яний чоловік на Київщині побив охоронця ферми та викрав вантажівку з зерном
04 липня 2024, 17:12
Росіяни скинули КАБ на село під Харковом: є жертва та постраждалий
04 липня 2024, 17:00