UA | RU
27 лютого 2023, 09:24

ЗСУ відбили понад 80 ворожих атак на п'ятьох напрямках, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Протягом 26 лютого Сили оборони України відбили 81 ворожу атаку на 5 напрямках

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

За даними Генштабу, основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Наші захисники відбили 81 атаку окупантів на цих напрямках.

Минулої доби росіяни завдали 5 ракетних та 13 авіаційних ударів, 2 з яких - із застосуванням БПЛА типу "Шахед-136" по цивільній інфраструктурі. Всі дрони збиті.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області та на Донбасі. Є загиблі та поранені мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник продовжує зберігати військову присутність поблизу державного кордону України, проте ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Хрінівка та Катеринівка Чернігівської області; Гірки, Атинське, Стукалівка, Гирине, Павлівка, Волгіні Сумської області, а також Ветеринарне, Чарівна Зоря, Стрілка, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Червоне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Куп'янськ Харківської області. Неподалік Попівки Сумської області та Червоної Зорі ворог застосував БПЛА з бойовим навантаженням.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів марні наступальні дії в районах Новоселівського, Майданчика, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано більш ніж у 25 населених пунктах. Серед них – Лиман Перший та Курилівка Харківської області та Новоселівське, Краснопопівка, Діброва, Серебрянське лісництво, Білогорівка, Спірне, Роздолівка та Федорівка у Луганській області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, вчинив без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області.

Обстріляли райони понад 25 населених пунктів, у тому числі: Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Біла Гора, Озарянівка, Ступочки, Залізне та Південне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів даремні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Вугледар. Здійснив артилерійські обстріли районами населених пунктів, зокрема Новобахмутівки, Авдіївки, Ластівчиного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Вугледара та Времівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогонь потрапили понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Білогір'я, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка Запорізької області.

На Херсонщині від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали, зокрема, Михайлівка, Качкарівка, Львів, Антонівка, Херсон, Комишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове Херсонської області. Загалом райони 27 населених пунктів.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, у районі Бахмутівки Донецької області, у період з 22 по 24 лютого, до медичних установ доставлено до 30 тіл мертвих та 65 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ.

Через побоювання деокупації українських територій, у населеному пункті Олешки та Скадовська Херсонської області російська окупаційна так звана влада готується до втечі на територію окупованого Криму. Зокрема, з 21 лютого відмічено виїзд місцевих колаборантів у Бахчисарай, Сімферополь та Керч, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану евакуацію всіх охочих. Для перевезення колаборантів ворог залучив військові вантажні автомобілі, з собою можна брати лише ручний багаж.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки.

Як повідомлялося раніше, українські військові відбили понад 70 ворожих атак.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
У Києві чоловік намагався вбити жінку через відмову відновити стосунки: як його покарали
21 вересня 2024, 06:09
На Миколаївщині потяг на смерть збив чоловіка
21 вересня 2024, 02:20
Заманив до свого дому: жителя Тернополя засудили за зґвалтування неповнолітньої
21 вересня 2024, 00:34
Росіяни завдали нового авіаудару по Харкову, є влучання біля медичного закладу
20 вересня 2024, 22:55
Житель Чернівців вкрав у киянина авто та здав його на запчастини
20 вересня 2024, 21:11
В РНБО виступили з роз'ясненнями щодо обмеження на використання Telegram
20 вересня 2024, 20:18
На Харківщині внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних
20 вересня 2024, 19:33
У Дніпрі чоловік підірвав гранату посеред вулиці
20 вересня 2024, 19:05
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
20 вересня 2024, 18:30
На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство
20 вересня 2024, 18:07