UA | RU
19 грудня 2022, 09:41

ЗСУ відбили атаки в районах 15 населених пунктів та знищили російський "Зоопарк", — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Українські військові успішно зупинили атаки ворога в районі 15 населених пунктів у Луганській та Донецькій областях

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському напрямку мінометних обстрілів зазнали населені пункти Грем’яч Чернігівської області та Білокопитове - Сумської.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чугунівка, Фиголівка, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Ягідне, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне і Берестове Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків та реактивної артилерії по районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Диліївка, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріли зафіксовано біля Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник уражав з реактивної та ствольної артилерії райони населених пунктів Темирівка, Червоне, Новоандріївка, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області, Червоногригорівка і Нікополь - Дніпропетровської та Садове, Херсон, Комишани і Кізомис Херсонської області. Є постраждалі серед мирних жителів.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Красногорівка, Олександропіль, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

Окупанти продовжують обшуки населення на тимчасово захоплених територіях Донецької та Запорізької областей. Особлива увага приділяється мобільним телефонам і смартфонам.

Збільшилась кількість загарбників у населених пунктах Мелітопольського району. Крім того, російські окупанти розглядають можливість залучення до участі у бойових діях колишніх поліцейських, які перейшли на бік ворога.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Водночас наші захисниками збили cім БПЛА типу Shahed-136.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, район зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів противника, а також радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби "Зоопарк".

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що Росія здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області. Їх переміщують в район населеного пункту Нижні Сірогози.

Водночас керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що нарочито показові ходи ворога щодо нібито виходу з певної території можуть містити в собі деякі пастки.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
На Сумщині знешкодили ворожий дрон, знайдений в полі
21 вересня 2024, 20:10
Системи ППО, танки та артсистеми: як бійці СБУ нищать ворожу техніку
21 вересня 2024, 18:49
Росіяни вдарили КАБами по Сумах: пошкоджені будинки, є постраждалий
21 вересня 2024, 18:15
На Полтавщині вантажівка врізалась у кросовер: є постраждалий
21 вересня 2024, 17:32
ЗСУ вразили два військових арсенали на території Росії
21 вересня 2024, 16:58
З Іспанії до Львова намагалися провезти серед гуманітарки новий одяг з етикетками на мільйон
21 вересня 2024, 16:26
Внаслідок атак на Херсон та передмістя постраждали дві людини
21 вересня 2024, 15:50
На Донеччині локалізували масштабну лісову пожежу
21 вересня 2024, 15:25
На Львівщині прикордонники виявили контрабанду техніки Apple на 3 млн грн
21 вересня 2024, 14:27
Росіяни атакували енергооб'єкти у п'яти областях України: поранено енергетика
21 вересня 2024, 13:49