UA | RU
21 грудня 2023, 12:42

Окупанти обстріляли ТЕС на сході України

Фото: Facebook

Російські загарбники двічі вдарили по одній з теплоелектростанцій у східному регіоні України. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Харківській і Херсонській областях

Про це повідомило Укренерго, інформує RegioNews.

У східному регіоні за добу двічі була обстріляна теплова електростанція. Є пошкодження обладнання", – йдеться у повідомлення.

За даними Міненерго, було суттєво пошкоджено обладнання, через що поки неможливо відновити роботу одного з енергоблоків, який було зупинено раніше.

Разом з тим зазначається, що завдяки сонячній погоді вчора збільшили обсяг виробництва сонячні електростанції. Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх споживачів.

До того ж вчора, 20 грудня, був найтепліший день з початку грудня, що зменшило обсяги споживання електроенергії.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Проте Україна продовжує імпорт електроенергії впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Його загальний обсяг 6 630 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 563 МВт. Експорт не ведеться.

Станом на ранок четверга було знеструмлено через негоду 81 населений пункт в Донецькій та Харківській областях, з них 77 населених пунктів більше доби.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Сумській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 467 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 21 грудня на різних напрямках військовим вдалося збити 34 із 35 випущених ударних БпЛА росіян. Окупанти запускали ударні БпЛА типу "Shahed" із трьох напрямків: Чауда, що в окупованому Криму, Приморсько-Ахтарська і Курська, що в Росії.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
В РНБО виступили з роз'ясненнями щодо обмеження на використання Telegram
20 вересня 2024, 20:18
На Харківщині внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних
20 вересня 2024, 19:33
У Дніпрі чоловік підірвав гранату посеред вулиці
20 вересня 2024, 19:05
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
20 вересня 2024, 18:30
На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство
20 вересня 2024, 18:07
На Черкащині лисиця покусала 9-річну дівчинку
20 вересня 2024, 17:52
Росіяни завдали авіаударів по Харкову: відомо про трьох постраждалих
20 вересня 2024, 17:20
На Дніпропетровщині викрили військового, який організував схему незаконного нарахування бойових виплат
20 вересня 2024, 17:05
ЗМІ повідомили про кадрові чистки у Міноборони та натякають на конфлікт між ОП та Будановим
20 вересня 2024, 16:40
У Костянтинівці на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу поранені п'ятеро людей
20 вересня 2024, 16:08