UA | RU
27 січня 2021, 11:19

На Дніпропетровщині ексголова облради роздав своїм компаніям контракти на мільйони гривень - ЗМІ

В області була створена корупційна схема, яка повністю була зосереджена на інтересах Святослава Олійника
В області була створена корупційна схема, яка повністю була зосереджена на інтересах Святослава Олійника

Колишнім головою Дніпропетровської облради Святославом Олійником активно займаються НАБУ і ДФС у зв'язку з провалом президентського "Великого будівництва" в регіоні, заморожуванням значної кількості недобудованих об'єктів і корупційними схемами з державними підрядами.

Про це повідомляє РБК-Україна, передає RegioNews.

Практично всі тендери, які проводилися в області, вигравали компанії, "які так чи інакше повʼязані з ексголовою облради Святославом Олійником", - йдеться в матеріалі видання.

Протягом останнього року Олійник та ексголова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко заморозили в області практично всі обʼєкти будівництва. З 310 обʼєктів залишилося тільки 30.

Але обласна влада в особі ексголови ОДА Олександра Бондаренка (звільненого у грудні 2020 року) до недавнього часу продовжувала проводити нові й нові тендери. І на цих тендерах регулярно вигравали одні й ті ж компанії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цими компаніями були, зокрема, УПС, "ССА Енерджі" і "Ніколь Індастрі", і всі вони повʼязані з Олійником.

Випадково чи ні, але позаштатним і найбільш впливовим радником ексголови облради став юрист Олійника, керівник компанії Investment Service Ukraine Іван Герасименко", - наголошує видання.

Незабаром в оточенні Бондаренка зʼявилися Олександр Москаленко (менеджер будівельної компанії, яку повʼязують з Олійником) і Максим Скрипник - експрокурор, колишній колега Олійника по роботі в прокуратурі.

"У 2020 році практично в кожному департаменті облдержадміністрації зʼявився чиновник, так чи інакше близький до Святослава Олійника", - йдеться в публікації. Це дозволило Олійнику взяти під повний контроль усі грошові потоки в області.

Уже в самому кінці 2020 року компанія "ССА Енерджі", близька до Олійника, виграла кілька десятків торгів Дніпропетровської ОДА.

"На сайті Prozorro відображені проведені немов під копірку десятки торгів", - пише видання. Вже згадана "ССА Енерджі" в цих тендерах незмінно конкурувала з однією й тією ж фірмою "Будремсвіт" і завжди вигравала тендер без зниження ціни.

Договори були укладені на початку грудня і повинні були бути закриті до 31 грудня 2020 року. Причому їх виконання, схоже, так і залишилося на папері, зате повна оплата повинна бути проведена", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що президент призначив нового голову Дніпропетровської ОДА.

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
На Буковині священник УПЦ МП заблокував дорогу співробітниками ТЦК: військові прокоментували
05 жовтня 2024, 18:25
У Києві чоловік задушив свою подругу та вкрав її автомобіль
05 жовтня 2024, 17:51
Стало відомо про ще один випадок страти росіянами полонених українських військових
05 жовтня 2024, 17:16
Керівницю МСЕК, у якої знайшли майже 6 млн доларів, затримали та оголосили їй підозру
05 жовтня 2024, 16:41
У 123 бригаді тероборони підтвердили смерть комбата Ігоря Гриба
05 жовтня 2024, 16:20
СБУ проводить перевірки у Сумах: що потрібно знати містянам
05 жовтня 2024, 15:21
Росіяни намагаються сховати техніку та військових у Маріуполі у "безпечні місця"
05 жовтня 2024, 14:46
На Донеччині був збитий російський літак
05 жовтня 2024, 14:16
Залужний висловив свою позицію щодо мобілізації чоловіків віком 18-25 років
05 жовтня 2024, 13:36
У Костянтинівці на Донеччині запроваджують 20-годинну комендантську годину
05 жовтня 2024, 13:12