UA | RU
22 червня 2020, 17:10

У Дніпрі "Слуги народу" порушили карантин, розкішно пообідавши в ресторані

У закладі нардепів чекали заздалегідь, накривши стіл на 15 персон. Під приватний обід виділили цілий поверх
У закладі нардепів чекали заздалегідь, накривши стіл на 15 персон. Під приватний обід виділили цілий поверх
Фото: Дніпровська панорама

«Слуги» на чолі з лідером партії Олександром Корнієнком зібралися великою компанією в дніпровському елітному ресторані «Репортеръ», що належить місцевому бізнесмену, давньому другові олігарха Коломойського, Дмитру Погребову.

Про це пише RegioNews посиланням на видання 49000.com.ua.

Судячи з опублікованого відео, обідати народні депутати зібралися великою компанією. Крім Корнієнко в ресторані трапезував голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, депутати від Дніпропетровщини Олександр Трухін, Кирило Нестеренко, Максим Бужанський і Денис Герман. З ними ж обідали голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник та голова ОДА Олександр Бондаренко.

Видання Дніпровська панорама з власних джерел дізналася меню та вартість обіду порушників карантину.

Основними стравами на вибір стали сібас, запечений з сезонними овочами (390 грн за порцію), стейк з цвітної капусти з трюфельним соусом (210 грн), і телячі щічки зі шпинатом і трюфельним пюре (310 грн). На закуску, наприклад, пропонувалися делікатна композиція з вугра з гусячою печінкою (398 грн).

Загальна вартість банкету склала близько 14,5 тисяч грн.

В банкетному меню значився і стіл "для технічної підтримки" (5 осіб) — меню для цієї групи людей було набагато скромніше і втричі дешевше (трохи більше 3 тисяч грн).

Обідали "Слуги народу" усі разом, однак, відповідно до правил карантину, встановленими Кабінетом міністрів, за одним столом у закладі можуть перебувати не більше чотирьох осіб.

Крім того, спілкувалися представники президентської партії без масок, засобів індивідуального захисту не помітили також і на обслуговуючому персоналі.

Таким чином, нардепи порушили правила карантину, за що накладається штраф. Згідно з законодавством, вони повинні будуть заплатити від 17 до 34 тисяч гривень.

Нагадаємо, це вже не перше порушення карантину високопоставленими чиновниками і депутатами.

Раніше в ЗМІ з'явилися публікації про те, що заклад, який належить народному депутату від фракції "Слуга народу" Миколі Тищенка, обслуговує бізнесменів та політиків під час карантину.

Також 3 червня президент Зеленський випив кави в ресторані в Хмельницькому, сидячи за одним столом з ще 5 особами, в тому числі з головною ВП Єрмаком та головним санітарним лікарем Віктором Ляшко.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Полтавщині вантажівка злетіла з дороги в річку, водій загинув
04 липня 2024, 17:20
П'яний чоловік на Київщині побив охоронця ферми та викрав вантажівку з зерном
04 липня 2024, 17:12
Росіяни скинули КАБ на село під Харковом: є жертва та постраждалий
04 липня 2024, 17:00
В Одесі прогримів вибух: росіяни вдарили балістикою
04 липня 2024, 16:46
У Києві спалахнула масштабна пожежа — подробиці
04 липня 2024, 16:40
У курортному селищі Ворохта у Карпатах люди перекрили дорогу і заблокували роботу ТЦК
04 липня 2024, 16:29
На Херсонщині росіяни атакували дроном жителя Антонівки: пораненого ушпиталили
04 липня 2024, 16:15
У Силах оборони повідомили про спробу прориву російської ДРГ на Харківщині
04 липня 2024, 16:11
На шахті у Кіровоградській області загинув гірник
04 липня 2024, 15:41
В Івано-Франківську пасажир маршрутки побив на блокпості працівника ТЦК
04 липня 2024, 15:33