UA | RU
16 вересня 2024, 13:48

"Мені нічого не інкримінують": в. о. мера Чернігова Ломако розповів подробиці обшуків у міськраді

фото: Telegram

Кримінальна справа, у рамках якої відбуваються обшуки у кабінеті в. о. міського голови Чернігова Олександр Ломаки, стосуються подій 2017 року. Сам Ломако вважає регулярні обшуки у нього тиском з боку Офісу президента

Про це він сказав у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Посадовець розповів, що нещодавні обшуки у міськраді стосувалися виділення земельної ділянки під АЗС. Він зазначив, що йому нічого не інкримінують, а документи про виділення земельної ділянки були підписані ще у 2017 році.

"У 2017 році міська рада на сесії виділила земельну ділянку під будівництво АЗС і виконком дав дозвіл на укладення інвестиційної угоди на її будівництво. Тоді підприємець, який отримав цю землю, заплатив за декілька соток землі півтора мільйона гривень пайового внеску. Тобто те, що стверджує поліція у своїх інформаційних повідомленнях, що безкоштовно мерія виділила землю - це неправда. Є платіжка про сплачені за курсом 2017 року десь 56 тисяч доларів. Це по-перше.

По-друге, я в цей час не працював ні секретарем міської ради, ні депутатом міської ради, і взагалі до цієї ділянки не маю жодного стосунку. І на тих документах, які вилучили вони, - немає ні підпису мого, ні погодження", - розповів Ломако.

В. о. міського голови Чернігова переконаний, що у правоохоронців, які прийшли з обшуками "була інша мета". Він назначив, що у телеграм-каналах, "які адмініструються Офісом президента", одразу після появи у міськраді силовиків з’явилося повідомлення, що у Ломака відбувається обшук через махінації з землею. Він вважає, що таким чином його хотіли дискредитувати, адже у згаданих повідомленнях не було вказівки, що йдеться про події 2017 року і до Ломака у правоохоронці "немає жодних питань".

Він розповів, що обшуки відбувалися у двох приміщеннях - його кабінеті і канцелярії, де зберігаються всі документи. Були вилучені деякі документи та телефон Ломака. Він переконаний, що вилучення телефона і було основною метою цього обшуку.

Очільник міста також зазначив, що у міській раді Чернігова "обшуки відбуваються вже на регулярній основі". За час дії воєнного стану відбулося уже 33 обшуки у 25 різних кримінальних справах.

"Це лише будівля міської ради, якщо додати структурні підрозділи та комунальні підприємства - буде далеко за 100. Але це вперше, коли разом зі слідчими були озброєні люди з автоматами, які блокували входи і виходи до міської ради, мені із застосуванням сили намагалися не давати пересуватися по приміщенню.

Перевіряли сумки у жінок, співробітниць, які виходили з приміщення, це було вперше за весь час цих обшуків. І я думаю, що мета у них чітка – це створення політичної картинки і залякування, скажімо так, тиск на мене особисто, і залякування рядових співробітників", - розповів він.

Ломако переконаний, що мета подібних акцій залякування - "отримання контролю Банкової над Черніговом".

"Після того, як з Чернігова наші Збройні Сили України зняли блокаду росіян на початку квітня 2022 року, Чернігів перебуває в політичній блокаді з боку центру, з боку Офісу президента. Через цей силовий тиск, залякування, різноманітні погрози депутатам міської ради окремі посадовці намагаються місто тримати в політичній облозі. Їхня мета – отримати повний контроль над Черніговом, де є досить незалежне місцеве самоврядування", - сказав посадовець.

Нагадаємо, 5 вересня правоохоронці прийшли з обшуками до виконувача обов'язків мера Чернігова Олександра Ломаки.

Згодом у поліції повідомили, що проводять слідчі дії у міській раді Чернігова у справі щодо незаконного виділення земельної ділянки.

У Чернігівській міськраді відреагували на обшуки у кабінеті в.о. мера Чернігова Олександра Ломака. Там повідомили, що Обшуки стосувалися рішення Чернігівської міськради від 2017 року. Тоді, за даними відомства, близько 1,5 млн гривень пайового внеску було сплачено підприємцем, який побудував АЗС на землі комунального підприємства..

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
Нардеп Камельчук оголосив про вихід зі "Слуги народу" через перейменування його рідного міста
19 вересня 2024, 21:01
Мер Івано-Франківська розповів, скільки людей уже зголосилися стати мовними інспекторами
19 вересня 2024, 20:31
Міський голова Житомира Сухомлин достроково склав повноваження
19 вересня 2024, 19:58
На Волині затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну десятки російських книг
19 вересня 2024, 19:44
Ворог вдарив по селищу Вільча на Харківщині: у свій день народження загинув місцевий чоловік
19 вересня 2024, 19:13
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25
Росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для людей похилого віку у Сумах: є поранені
19 вересня 2024, 17:56
У Херсоні внаслідок атаки ворожого дрона важко поранений медпрацівник
19 вересня 2024, 17:23
На Хмельниччині зафіксували випадки екзотичної хвороби, яку переносять комарі
19 вересня 2024, 17:16