UA | RU
28 квітня 2023, 18:38

Українців попередили про підтоплення в низці регіонів: що відомо

Фото: із відкритих джерел

В Україні протягом наступних декількох днів в низці регіонів продовжуватиметься підвищення рівнів води

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Facebook українського гідрометеорологічного центру.

З 28 квітня по 1 травня, утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок у ряді населених пунктів на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області - 3 рівень небезпеки.

З 28 квітня по 1 травня на Верхньому Дніпрі утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження на 1-10 см за добу. Зокрема зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення, а також затопленням окремих населених пунктів в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області - 2 рівень небезпеки.

З 28 квітня по 1 травня на ділянці Десни Чернігів-Літки продовжуватиметься підвищення рівнів води водопілля з добовою інтенсивністю 2-7 см з подальшим затопленням понижених ділянок заплави вздовж ділянки Десни Чернігів-Морівськ та частковим затопленням територій міського пляжу у місті Чернігів, садово-дачної забудови, доріг на заплаві.

"На Десні вище Чернігова рівні води знижуватимуться на 2-10 см за добу з поступовим зменшенням та збереженням затоплення заплави, територій ряду сіл, обтоплення їх водою, порушення транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському районах Чернігівської області", - пише пресслужба.

З 28 квітня по 1 травня - утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок у ряді населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях - 2 рівень небезпеки.

З 28 квітня по 1 травня на річку Дніпро у Києві Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій - 1 рівень небезпеки.

З 28 по 30 квітня через випадіння значних дощів, на річках суббасейну Сіверського Дінця та річках Приазов’я очікується підвищення рівнів води на 0,3-0,6 м за добу. Зокрема попереджають про можливий вихід води на понижені ділянки заплави окремих річок у Харківській, Луганській та Донецькій областях - 1 рівень небезпеки.

Нагадаємо, синоптики прогнозують збільшення опадів. Через що прогнозується друга хвиля повеней на кінець квітня - початок травня.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05
Окупанти вдарили по фермі на Харківщині: спалахнула пожежа, є поранені
20 вересня 2024, 12:42
Росіяни обстріляли Херсон: загинув чоловік
20 вересня 2024, 12:16
На Дніпропетровщині викрили масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових на 200 млн грн
20 вересня 2024, 11:58
Київ опинився на першому місці за рівнем забрудненості повітря у світі
20 вересня 2024, 11:21
На Київщині в пожежі загинули дві людини
20 вересня 2024, 10:56
Сили ППО вночі знищили 61 "Шахед" та російську ракету Х-59
20 вересня 2024, 10:30
Вночі російський "Шахед" пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької АЕС, – ОВА
20 вересня 2024, 10:04
На Черкащині внаслідок падіння БПЛА горіла лісова підстилка
20 вересня 2024, 09:48
Кремль вимагає збільшити темпи паспортизації українців в окупації, – ЦНС
20 вересня 2024, 09:29