UA | RU
21 серпня 2023, 13:21

Україна може не пустити цього року хасидів в Умань, - заява посла

фото: t.me/UJCUkraine

Посольство України попередило ізраїльський уряд, що хасидів можуть не пустити в Умань, якщо не припиниться депортація українців з Ізраїлю

Про це йдеться у повідомленні на сторінці диппредставництва в Facebook, передає RegioNews.

Зазначається, що ізраїльським паломникам не дозволять приїхати до Умані на іудейський Новий рік (Рош га-Шана), а уряд скасує безвізовий режим з Ізраїлем, якщо продовжиться висилка українців із території цієї країни.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, коментуючи слова президента Володимира Зеленського щодо проблем із візами для українців, заявив, що глава держави говорив про Ізраїль.

"Уряд України не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль. Ми зупинимо дію наших двосторонніх угод про безвізовий режим, як це передбачено статтею 7 міжурядової угоди. Цей варіант лежить на столі нашого уряду", - сказав Корнійчук.

Він додав, що в той час, коли "нам доведеться докласти всіх зусиль, щоби прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з високим ризиком безпеки та з величезними логістичними зусиллями, - з іншого боку, ізраїльський уряд ображає наших громадян, які прибувають до Ізраїлю".

Посол України в Ізраїлі назвав такі дії ізраїльської сторони "немислимими", і закликав прем'єра Ізраїлю Нетаньяху особисто підключитися до вирішення проблеми.

"Якщо Ізраїль хоче, щоб його громадяни могли приїжджати до України як туристи, зокрема в Умань, я вважаю, що прем'єр-міністр Нетаньяху має особисто втрутитися у пошук вирішення нинішнього стану справ", - зазначив дипломат.

За інформацією ЗМІ, багатьох українців, які прибувають до Ізраїлю, відправляють назад до України. За словами посла, наразі в Ізраїль не пропускають кожного десятого українця.

Нагадаємо, нещодавно посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що окупаційна армія РФ може влаштувати провокацію проти України і здійснити ракетний обстріл хасидів, які щороку приїжджають до Умані на паломництво.

Очікується, що цього року Україну планують відвідати понад 30 тисяч хасидів.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Росіяни продовжують тероризувати Харківщину — дані про наслідки нічних обстрілів та фото руйнувань
03 липня 2024, 09:18
Повторні вибухи у Дніпрі — триває атака ворога
03 липня 2024, 09:13
На Хмельниччині через негоду знеструмлено понад 160 населених пунктів
03 липня 2024, 09:02
У Дніпрі пролунали вибухи — ворог атакує "Шахедами"
03 липня 2024, 08:49
Росіяни обстріляли Херсон, отримала поранення місцева жителька
03 липня 2024, 08:19
Доба на Херсонщині: під ворожим вогнем опинилися 27 населених пунктів, є загиблий та поранені
03 липня 2024, 08:01
Генштаб оновив дані про втрати РФ: скільки окупантів ліквідовано станом на 3 липня
03 липня 2024, 07:29
Росіяни обстрілювали вісім населених пунктів Запорізької області, поранена людина
03 липня 2024, 07:15
Влаштовують окупантам пекло: в ГУР показали нічні полювання "привидів"
03 липня 2024, 06:47
Експосадовця Вінницької ОВА судитимуть за хабар за дозвіл на виїзд з України
03 липня 2024, 06:12