UA | RU
07 квітня 2020, 16:13

У Черкасах із лікарні втекли хворі на коронавірус: правда чи фейк

7 квітня директор департаменту охорони здоров'я Надія Гетьман повідомила про те, що із Черкаської інфекційної лікарні втекли два COVID-позитивні пацієнти
7 квітня директор департаменту охорони здоров'я Надія Гетьман повідомила про те, що із Черкаської інфекційної лікарні втекли два COVID-позитивні пацієнти
Фото: Pixabay

Заяву чиновниці оприлюднив місцевий інтернет-портал vikka.ua. Що насправді сталося в Черкаській області, намагалися розібратися RegioNews.

"Вони змогли вийти через окремі виходи надвір, які є в кожній боксованій палаті "інфекційки". В інших областях таке вже траплялось, а в нас – перше таке сталось. Тому сьогодні на засідання Штабу з ліквідації НС буду виносити питання, як в подальшому запобігти подібним випадкам”, - прокоментувала ситуацію Надія Гетьман.

Додала, що йдеться про жінку та її дитину, які самовільно залишили медзаклад 3 квітня.

На інформацію одразу відреагував голова Черкаської ОДА Роман Боднар, повідомляє місцевий ЗМІ "Прочерк”.

" Щойно надійшла інформація, нібито з Черкаської інфекційної лікарні втекли хворі. Це не відповідає дійсності. Їх відпустили додому. Тож ніякої паніки немає”, - заявив очільник області.

Крапку у цій історії поставив сектор комунікації поліції в Черкаській області.

"Сьогодні вранці було розповсюджено інформацію, про те що з інфекційної лікарні в місті Черкаси втекло двоє пацієнтів, хворих на коронавірус COVID-19. Інформація не відповідає дійсності. Як з’ясували поліцейські, в інфекційній лікарні дійсно знаходилось на лікуванні двоє пацієнтів - мати з малолітнім сином. В зв’язку з тим, що у них легка форма хвороби, відповідно до наказу МОЗ України № 722, їх направлено на амбулаторне лікування за місцем проживання, для подальшої самоізоляції”, - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Станом на 7 квітня за даними МОЗ відомо про 77 випадків інфікування у Черкаській області. За останню добу лабораторно підтвердили 15 випадків захворювання на атипову пневмонію. 5 хворих мешкають у Городищенському районі, 4 - у Маньківському, у Кам’янці відомо про 3 COVID-позитивних, в обласному центрі таких пацієнтів двоє, один інфікований мешкає у Смілянському районі.

МОЗ повідомило про три нові випадки інфікування на Черкащині. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розповів, що мова йде про двох пацієнтів міської інфекційної лікарні, яким днями повідомили про підозру інфікування. Ще одна хвора - жінка зі Сміли. Наразі вона перебуває під наглядом медиків обласної інфекційної лікарні.

Атипову пневмонію подолали вже двоє пацієнтів.

У області також зафіксували один летальний випадок. 3 квітня в Умані від COVID-19 помер 47-річний рабин Моше Голшевський, повідомляють на сайті UmanShalom.co.il.

Член громади бреславських хасидів в Лондоні Моше Голшевський прилетів до Умані 11 березня, щоб відсвяткувати весілля свого сина. Відчув себе зле. Медики шпиталізували його до місцевої лікарні, де чоловік і помер. Його поховали на кладовищі в Умані. У чоловіка залишилися залишилися дружина і 14 дітей. У деяких із них медики вже лабораторно підтвердили інфікування коронавірусом.

Як писали RegioNews раніше, 6 квітня у Черкаській області підтвердили два нових випадки інфікування COVID-19, двоє пацієнтів у тяжкому стані.

22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
17 червня 2024
Відпочинок влітку: скільки коштує поїхати на море та помилуватися горами на заході України
Незважаючи на війну, туристичний сезон в Україні у розпалі, адже більшість комплексів відпочинку, скажімо, на заході України, заброньовані ледь не до кінця літа. Звісно, через мобілізаційні заходи в к...
13 червня 2024
Життя зі світлом: скільки потрібно викласти за генератор, павербанк та зарядну станцію
Відключення електроенергії знову внесло корективи у життя українців. Звісно, усе це підштовхнуло населення до пошуку варіантів, як покращити побутові умови під час відсутності світла. Хтось купує гене...
У Києві затримали чоловіка, який запускав феєрверки — він здивував поясненням своїх дій
26 червня 2024, 12:24
Під Бахмутом Сили оборони знищили гаубиці та техніку росіян
26 червня 2024, 12:15
Як заступник генпрокурора Вербицький після розслідування ЗМІ намагається відбілити репутацію
26 червня 2024, 12:02
У Києві п'яний водій тікав від поліцейських і на смерть збив пішохода
26 червня 2024, 11:45
Після поїздки на Донеччину Зеленський анонсував "окрему розмову" з деякими чиновниками
26 червня 2024, 11:31
Військово-обліковий документ з QR-кодом можна отримати в ЦНАПі: як це працює
26 червня 2024, 11:15
НАБУ з'ясовує, хто "злив" інформацію про вказівку директора НАБУ не проводити обшук у Чернишова, — Ткач
26 червня 2024, 11:08
Міноборони закупило китайські фляги для військових утричі дорожче від ринкових цін, — ЗМІ
26 червня 2024, 11:01
Зеленський разом з військовими командирами приїхав на Донеччину
26 червня 2024, 10:34
Правоохоронці викрили схему розкрадання в Укрзалізниці на 17 млн гривень
26 червня 2024, 10:23