UA | RU
13 березня 2020, 12:27

Коронавірус у Чернівцях: тести завезли, ринок закрили, "прочісують" село, де живе хворий

Медики перевіряють мешканців села, де живе другий хворий. Там багато тих, хто напередодні приїхав з Італії 
Медики перевіряють мешканців села, де живе другий хворий. Там багато тих, хто напередодні приїхав з Італії 

Про це повідомляє кореспондент RegioNews.

Тест-системи для діагностики COVID-19 уже є в Чернівцях, про це на брифінгу заявив Сергій Осачук, голова Чернівецької ОДА.

Одна тест-система розрахована на сто реакцій, що дає змогу обстежити близько 33 осіб. Тест-системи розраховані саме для лабораторного центру.

"Це тест-системи, які використовує Центр громадського здоров’я.
Це не є швидкісні тести і відповідно тут важливо розуміти, що перші кілька результатів за цими тестами будуть перевірятися у Центрі громадського здоров’я, так як це було з першими відібраними зразками, які перевірялися у лондонській лабораторії ВООЗ", - зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак в ефірі програми "Суть речей".

Наталія Гусак також розповіла, що наступного тижня на Буковину привезуть швидкісні тести, за допомогою яких лікар зможе перевірити, чи є у пацієнта коронавірус безпосередньо біля ліжка хворого. Результат буде відомим вже за кілька годин.

"Але ми так само розуміємо, що ці тест-системи швидкісні вони не мають такої результативності й ефективності, як тест-системи, які використовують у лабораторії. Ми розраховуємо, що ці швидкісні тести ми передамо Центру екстреної медичної допомоги та лікарям карети швидкої, яка знаходиться у КПП "Порубне", а також лікарям інфекційного відділення", - розповіла Наталія Гусак.

На карантин закрили один з найбільших ринків Західної України – Калинівський. На ринку працюватиме лише продуктовий сектор. Решта секторів закриті на карантин з 14 березня по 3 квітня. Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Крім того, медики планують перевірити на коронавірус інших мешканців села Чернівецької області, де напередодні виявили інфікованого чоловіка. Про це у коментарі hromadske розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук. У цьому селі багато людей працює в Італії, і багато повернулись нещодавно. Лікарі уже почали обдзвонювати мешканців", — зазначила вона.

Стан чоловіка, у якого вчора, 12 березня, виявили коронавірус, стабільний. Його дружина, яка виявилась носієм вірусу, знаходиться на обсервації, під наглядом медиків. В жінки немає симптомі інфекційного захворювання. Контактних осіб встановили, вони під наглядом медиків.

Стан першого хворого, якого виявили 3 березня теж задовільний. Кашель послаблюється, температура в межах 37,6 градуса. Його дружина, яка перебуває в ізоляції, здорова, її тести на коронавірус негативні.

Хроніку коронавірусу можна прочитати тут.

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
На Буковині священник УПЦ МП заблокував дорогу співробітниками ТЦК: військові прокоментували
05 жовтня 2024, 18:25
У Києві чоловік задушив свою подругу та вкрав її автомобіль
05 жовтня 2024, 17:51
Стало відомо про ще один випадок страти росіянами полонених українських військових
05 жовтня 2024, 17:16
Керівницю МСЕК, у якої знайшли майже 6 млн доларів, затримали та оголосили їй підозру
05 жовтня 2024, 16:41
У 123 бригаді тероборони підтвердили смерть комбата Ігоря Гриба
05 жовтня 2024, 16:20
СБУ проводить перевірки у Сумах: що потрібно знати містянам
05 жовтня 2024, 15:21
Росіяни намагаються сховати техніку та військових у Маріуполі у "безпечні місця"
05 жовтня 2024, 14:46
На Донеччині був збитий російський літак
05 жовтня 2024, 14:16
Залужний висловив свою позицію щодо мобілізації чоловіків віком 18-25 років
05 жовтня 2024, 13:36
У Костянтинівці на Донеччині запроваджують 20-годинну комендантську годину
05 жовтня 2024, 13:12